Pozrite sa, kedy by ste sa s partnerom mali a kedy naopak nemali milovať.dreamstime
StoryEditor

Nie je jedno kedy sa milujete: Toto je najhorší a najlepší čas na sex

14.02.2023, 10:00
Vzťahy

Stalo sa vám už niekedy, že ste sa chceli s partnerom milovať, no sex rozhodne nedopadol podľa vašich predstáv? Nebojte sa, chyba nebola na vašej ani na jeho strane, len ste jednoducho trafili nesprávne načasovanie. Pozrite sa, aký čas je na sex najhorší a aký naopak najlepší.

Mali ste chuť, príležitosť, boli ste odhodlané a vzrušené, no sex napokon nedopadol tak, ako by ste očakávali? Je viac než možné, že za to mohlo nesprávne načasovanie. Existuje totiž čas, ktorý je na sex najhorší, poskytuje menší pôžitok a na druhej strane je tu čas, pri ktorom môžete takmer vždy dosiahnuť vrchol, pretože je na sex najideálnejší. Pozrite sa, kedy by ste sa mali a kedy naopak nemali s partnerom milovať.

Tesne pred spánkom

Jedným z najhorších časov na erotické dobrodružstvá je nepochybne čas, kedy sa už obvykle ukladáte na spánok. Totiž, ľudské telo začína v takejto chvíli pracovať na biorytme, ktorý si dlhodobo tvorí. Samozrejme, že sa kvôli milovaniu prebudí k aktivite, no nemôžete čakať žiadne orgazmické zážitky a sex plný vášne. Práve z tohto dôvodu si radšej milovanie načasujte na obdobie, keď sa ešte organizmus nepripravuje vnútornými procesmi na odpočinok.

image

Pred spaním sa radšej nemilujte.

dreamstime

Po jedle rozhodne nie

Síce znie sex po romantickej večeri vzrušujúco a atraktívne, v skutočnosti to tak rozhodne nie je. Môžete mať na pláne stráviť divokú noc s partnerom po trojchodovom menu, no musíte počítať aj s fiaskom. Dobrý sex je totiž do veľkej miery aj telesná námaha. Veď predsa, aj cvičiť sa odporúča až dve hodiny po jedle. Vaše telo po večeri potrebuje na rôzne črevné procesy kľud, uvoľnenie a rovnako tak treba myslieť na to, že máte prekrvené úplne iné orgány ako intímne. Skrátka, v tejto kombinácii neočakávajte pôžitok.

Využite tie správne hodiny

Podľa odborníkov majú ženy a muži rozdielny vrchol sexuálnej túžby, ktorá súvisí najmä s hladinou hormónov v tele. Muži majú na milovanie veľkú chuť počas rána, no na ženy prichádza až so západom slnka. Síce má podľa výskumov väčšina z nás sex najčastejšie medzi 21. hodinou večer či polnocou, pretože cez deň pracujete, máte povinnosti, staráte sa o deti alebo domácnosť, mali by ste vedieť, že si v tomto čase milovanie nikdy neužijete. Totiž, najlepší čas na sex je ráno, kedy sa telo začína prebúdzať. Keďže nie ste fyzicky ani psychicky unavené, vzrušením nabité sexuálne zážitky vás čakajú po prebudení, alebo v skorom popoludní. Tak či, vyskúšate ranný sex aj vy?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. apríl 2024 22:12