Takto dokáže svokra otráviť aj ten najstabilnejší vzťah.dreamstime
StoryEditor

Toto sú najčastejšie spôsoby, ako svokra dokáže rozhodiť aj najstabilnejší vzťah

11.02.2023, 10:00
Vzťahy

Prvou ženou muža je jeho matka, teda vaša svokra. V momente, keď sa o priazeň muža začnú deliť dve ženy, môže sa všetko pokaziť, ale aj nemusí. Svokra totiž nie je zlý človek, často to so svojím dieťaťom myslí dobre. Avšak nie všetko dobre mienené pôsobí pozitívne na druhých. Pozrite sa, akými spôsobmi dokáže svokra rozhodiť aj ten najstabilnejší vzťah.

Medzi svokrou a nevestou nie sú vzťahy vždy ideálne. Veď predsa, sú to dve ženy, ktoré sa delia o priazeň jedného muža. Napätie medzi nimi však môže nastať v momente, keď sa svokra začne báť, že stratí pri neveste svoje prvenstvo a kontrolu nad svojím synom. Aby si naďalej zabezpečila svoju moc, môže sa do vzťahu zbytočne vnucovať, poučovať vás či radiť. Niekedy je takéto správanie v poriadku, no existujú momenty, ktoré vzťah zbytočne rozhadzujú. Pozrite sa, ako dokáže svokra otráviť aj ten najstabilnejší vzťah.

Robí si všetko po svojom

Keď ste vo vzťahu, snažíte sa byť čo najužitočnejšie a pre partnera najdokonalejšie. Bohužiaľ, aj vaša svokra sa môže snažiť o to isté. Častokrát robí množstvo vecí bez ohľadu na vás či vášho partnera. Neuvedomuje si však, že si tieto veci dokážete urobiť samy, alebo aspoň po svojom. Bez opýtania či kompromisu tak zbytočne medzi vami vyvolá hádku, ktorá postupom času môže vyústiť aj do niečoho horšieho.  

Túži byť číslom jeden aj v dospelosti

Prvou ženou muža je jeho matka, ktorá sa snaží byť pre svoje dieťa počas celého detstva všetkým. Naučila ho chodiť, hovoriť, jesť a bola súčasťou mnohých dôležitých míľnikov v jeho živote. Akonáhle jej dieťa dospeje a začne si budovať vlastné vzťahy, mala by mu dať voľnosť a rešpekt. Bohužiaľ, máloktorá svokra to zvládne. Svojho syna sa snaží k sebe neustále pripútať, čím vytvára bariéru medzi sebou a svojou nevestou. Zažívate podobnú situáciu aj vy? Dajte si na to pozor.

image

Pre svojho syna chce byť číslom jeden.

dreamstime

Vyžaduje neustálu starostlivosť

Pokosiť záhradu, opraviť dvere, zaviesť k doktorovi alebo urobiť nákup. Vaša svokra si môže často od svojho syna vyžadovať pozornosť aj takýmito vecami, a to bez ohľadu na vaše priania a potreby. Síce je to úplne normálne, veď staršej žene treba občas pomôcť, no ak to svokra so starostlivosťou príliš preháňa, môže to viesť k veľkým konfliktom.

Žiarli až príliš

Žiarlivosť je úplne prirodzená vec, najmä vtedy, ak mal partner pred vaším vzťahom so svojou matkou veľmi blízky vzťah. Všetko má ale svoje medze. Ak svokra svojou žiarlivosťou narúša vašu stabilitu a súperí s vami, rozhodne to nemusí dopadnúť dobre. Je však len na nej, aby si uvedomila, že jej syn sa síce zamiloval do inej ženy, no svoju matku nikdy neprestane mať kvôli tomu rád.

Snaží sa byť najlepšou kamarátkou

Snaží sa byť svokra za každú cenu vašou kamarátkou? Ono je to síce v poriadku, no keď to bude preháňať, môže si vás zbytočne od seba odohnať. Môžete mať spolu pekný vzťah plný rešpektu a úcty, no nemusíte byť za každú cenu najlepšími priateľkami, ktoré spolu vyberajú farbu do detskej izby, posedávajú na kávičkách a rozprávajú sa o všetkých starostiach.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:02