Takto si môžete naplánovať život podľa menštruačného cyklu.dreamstime
StoryEditor

Naplánujte si život podľa menštruačného cyklu: Keď to vyskúšate, nebudete chcieť prestať

08.12.2022, 07:00
Vzťahy

Podľa niektorých odborníkov by ste mali žiť v súlade so svojim cyklom. Viete, že počas menštruácie sa cítite a správate inak, ako bežne. Cyklus však má 28 dní a keďže sa neustále mení aj hladina hormónov, každý týždeň je odlišný a ovplyvňuje vás iným smerom. Začnete počúvať vaše telo a skúste si naplánovať život podľa menštruačného cyklu. Verte či nie, budete sa mať omnoho lepšie.

Menštruácia má na ženy skutočne veľký vplyv. Veď to poznáte, ste príliš citlivé, rozplačete sa nad čímkoľvek alebo ste zúrivejšie než inokedy. Mali by ste však vedieť, že na váš život nevplýva len týchto pár dní. Hormóny totiž s vaším telom robia veľké divy  po celý mesiac. Aby sa vám život zmenil k lepšiemu, mali by ste si ho naplánovať podľa menštruačného cyklu. Pozrite sa, ako môžete túto prirodzenú súčasť každej ženy využiť vo svoj prospech.

Predmenštruačné obdobie

Poznáte to? Do začiatku menštruácie zostáva ešte pár dní, no vy sa už cítite akoby ste sedeli na debne s dynamitom, neviete, čo a kedy príde. Ste podráždené, rozčúlené a rozcitlivené. Každý vo vašom okolí sa bojí niečo povedať, pretože všetko môže byť zle. Bohužiaľ, za váš stav nemôže nikto iný než hormóny, ktoré sa pripravujú na menštruáciu. V tomto období vás môže prepadať úzkosť, depresia, chuť na sladké, chýba vám energia, trpíte výkyvmi nálad či bolesťami pŕs a podbruška. Pokiaľ to len trochu ide, snažte sa vyvarovať akýchkoľvek dôležitých rozhodnutí, najmä tých impulzívnych. Než niečo poviete, zamyslite sa nad tým, či mlčanie nebude lepšie. Cestou do práce nechoďte okolo cukrárne a veľký nákup radšej odložte.

Menštruácia

Obdobie menštruácie je naozaj za trest. Pravdepodobne, žiadna z vás na naň neteší. Našťastie, po psychickej stránke sa vám trochu uľaví, prestanete byť napnuté a najnepríjemnejšia bolesť ustane. Avšak, úbytok hormónov vám zoberie všetku energiu, a tak máte chuť preležať celý deň v posteli. Najlepšie, čo počas menštruácie môžete urobiť, je práve odpočívať. Neplánujte si preto nič náročné, vynechajte cvičenie a doprajte si relax.

image

Počas menštruácie by ste mali predovšetkým oddychovať.

dreamstime

Pomenštruačné obdobie

Po menštruácii môžete mať pocit, akoby ste sa prebudili zo zlého sna. Zrazu je svet ružový a nič vás netrápi. Keďže ste plné energie a šťastia, práve teraz nastáva čas rozbehnúť to na všetkých rovinách. V práci vás nezaskočí žiadna úloha, na poradách excelujete a máte chuť vzdelávať sa či vyskúšať niečo nové. Vaše libido jednoducho stúpa nahor, a preto zavolajte partnera na rande, zájdite na párty alebo si zacvičte.

Čas ovulácie

V momente, ako sa uvoľní vajíčko, telo začne produkovať veľké množstvo progesterónu a mužského hormónu testosterónu. To môže spôsobiť, že ste priamočiare, otvorené a komunikatívne. Rovnako tak môžete pociťovať neovládateľnú chuť na sex. V tomto období by ste sa preto nemali báť pustiť do niečoho nového, pretože ste plné odvahy a sebavedomia.

Poovulačná fáza

To najakčnejšie obdobie máte za sebou, pretože v poovulačnej fáze sa začína vyplavovať hormón dôvery a lásky. Zrazu ste krehké ženy, ktoré potrebujú nežné dotyky, porozumenie a láskanie, Opäť sa zamýšľate nad súčasným vzťahom, riešite svoje pocity a túžite sa o druhých starať. Pravý čas zavolať kamarátku na víno, stráviť čas s deťmi, napustiť si s partnerom vaňu alebo sa prejsť do prírody. Len si užite tieto chvíle naplno, pretože sa blíži predmenštruačné obdobie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 01:24