Túžite po sexe, no nikto v okolí vás nepriťahuje? Možno patríte k cupiosexuálom.dreamstime
StoryEditor

Túžite po sexe, no nepociťujete sexuálnu príťažlivosť? Pozrite sa, či náhodou nepatríte k cupiosexuálom

05.12.2022, 07:00
Vzťahy

Cupiosexualita nie je novou orientáciou, ide skôr o to, ako vnímate samotný sexuálny akt. Cupiosexuál totiž neodmieta sex, no nie je pre neho vo vzťahu ani hlavnou témou. Avšak, nedokáže si bez neho predstaviť život. Znie to síce komplikovane, no možno sa aj medzi vami nájde niekto, kto zažíva podobné pocity. Pozrite sa, či náhodou nepatríte k cupiosexuálom.

Sexualita a pojmy, ktoré sa používajú na označenie našej sexuálnej orientácie, sa neustále vyvíjajú. V posledných rokoch sa objavilo naozaj veľké množstvo výrazov, ktoré pomáhajú ľuďom pochopiť ich potreby, kto alebo čo ich priťahuje a kto naopak nie. Jedným z takýchto pojmov je aj cupiosexuál, ktorý sa radí do asexuálneho spektra. Pozrite sa, či nezažívate podobné pocity aj vy.

Túžia po sexe

Veľké množstvo ľudí, ktorí sa nevedia rozhodnúť, po ktorom človeku by sexuálne túžili, sa postavia na stranu asexuálov, a teda ľudí, ktorí sex k životu nepotrebujú a doslova im je proti srsti. V tejto skupine sa však nachádzajú aj menšie podskupiny, ako napríklad cupiosexuáli, ktorí sa síce radia k asexuálom, no sex im nevadí, pretože prináša benefity ako dobrá nálada, uvoľnenie, tvorbu príjemných hormónov a nevedia si predstaviť ani to, že by s niekým boli bez sexu, hoci iniciatívu od nich čakať netreba.

Chýba príťažlivosť

Asexuálov nepriťahujú muži ani ženy, a tak po samotnom sexe nemajú prečo túžiť. Cupiosexuáli však po intímnom spojení túžia, no bohužiaľ, chýba im vzrušenie. Áno, chýba im vzrušenie napríklad z pohľadu na vyrysované telo v priliehavom tričku. Na druhej strane si sex radi užijú aj bez tohto hnacieho motora, pretože prináša príjemné pocity, dráždenie a zážitky. Netreba však zabúdať na to, že ich nevzrušuje človek, ktorého majú v posteli, ale samotný priebeh aktu.

Neostanú sami

Narozdiel od asexuálov, cupiosexuáli nemusia zostať do konca života sami len preto, že ich partner nepriťahuje. Síce im chýba vzrušenie a túžba, vedia, že mať v posteli iné telo je omnoho vzrušujúcejšie ako naháňať sa pod perinou s vlastnou rukou. Cupiosexuáli teda túžia po vzťahu, a aj keď v ňom nikdy nespoznajú iskrenie medzi pohlaviami, vedia sa dohodnúť na spoločných dotykoch a orgazmoch. Zažívate podobné pocity aj vy?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 22:46