Za problémami v posteli často stoja títo posteľoví zabijaci.dreamstime
StoryEditor

Škrípe vám to s partnerom v milostnom živote? Môžu za to tieto sexuálne problémy alias posteľoví zabijaci

21.11.2022, 19:00
Vzťahy

Život vám dokáže do cesty postaviť rôzne prekážky a platí to aj v prípade intimity a sexuality. Aj keď si s partnerom neviete priznať, že je váš milostný život v problémoch, mali by ste. Veď predsa, ak v spálni chýba vášeň, vzrušenie či správny náboj, niekde musí byť problém. Pozrite sa, ktorí posteľoví zabijaci môžu stáť za vyhasnutou iskrou v sexe.

Prestalo vám to s partnerom fungovať v spálni? Nebojte sa, nie ste v tom samy. Mnohé páry riešia podobné problémy a najlepšie na tom je, že väčšina z nich sa dá jednoducho vyriešiť, no musíte prísť na to, ktoré z nich trápia práve vás. Nemôžete to však nechať tak, veď predsa, sex patrí k životu, odbúrava stres, upevňuje intimitu a vyplavuje hormóny šťastia. Ak je pre vás skôr nočnou morou, než potešením, prejaví sa to aj mimo spálne. Chcete znovu zapáliť iskru vo vašom milostnom živote? Zbavte sa a dajte si pozor na týchto posteľových zabijakov.  

Čakanie na orgazmus sa nevypláca

Máte problém s dosiahnutím orgazmu? Možno sa budete čudovať, no podľa odborníkov ženský orgazmus nepatrí do kategórie životne dôležitých funkcii a nemá žiadny reprodukčný význam, preto je tak zraniteľný a nestály. To znamená, že ak pri každom sexe očakávate vyvrcholenie, robíte veľkú chybu. Totiž, čím viac budete na orgazmus myslieť, tým menšiu šancu máte, že ho dosiahnete. Milovanie si predsa viete užiť aj bez neho a ak to nedokážete, môžete vyskúšať masturbáciu alebo experimentujte s milostnými polohami.

Žiadne sebavedomie

Samozrejme, takmer žiadna žena nie je so svojim telom spokojná, no nedostatok sebavedomia by sa nemal prenášať do vášho milostného života. Prestaňte si robiť starosti s ovisnutými prsiami, vráskami či pár kilami navyše a začnite si sex užívať naplno. Nakúpte si košieľky, sexi podprsenky či erotické kostýmy a ukážte partnerovi svoje telo v plnej kráse. Zároveň sa prestaňte starať o to, ako vyzeráte v milostných polohách. Veď predsa, váš partner vás miluje takú, aká ste, na to nezabúdajte.

image

Ak vám to v posteli škrípe, niečo nie je dobre.

dreamstime

Bolesť pri najintímnejšej chvíli

K ďalším sexuálnym problémom a zabijakom vášne patrí bolesť pri sexe. Tú väčšinou môžete pociťovať vtedy, ak je vagína nedostatočne vlhká. Najčastejšie ju spôsobuje stres, nervozita, zlá spomienka či psychické rozladenie. Aby ste nemuseli zažívať tieto nepríjemné pocity a užili si milovanie, skúste začať používať lubrikačný gél a všímajte si menštruačný cyklus. Najviac prirodzenej vlhkosti máte počas ovulácie a najmenej pred menštruáciou.

Problémy s erekciou

To, že vám to s škrípe v milostnom živote, nemusí byť len vaša chyba. Môže sa to týkať aj vášho partnera. Najčastejším problémom mužov v posteli je buď rýchla ejakulácia alebo erektilná dysfunkcia. Na tieto problémy existuje mnoho riešení a rozhodne by partner nemal na nič čakať. Pomôcť môžu výživové doplnky či zdravá strava, ale aj všemožné bylinky či rastliny, ktoré podporujú libido.

Strata záujmu o sex

Či už sa nechcete milovať vy alebo váš partner, je to problém. Ak potrebujete k životu pohlavný styk, no druhá strana nie je aktívna, v prvom rade sa o tom musíte s partnerom porozprávať. Ak sa bojíte, skúste ísť naňho pomaly a snažte sa ho na sex navnadiť. Pošlite mu do práce intímnu esemesku, urobte mu masáž, premávajte sa pred ním nahá alebo ho dráždite sladkými rečami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 01:14