Vkladanie smoly do pošvy či všemožné cvičenia. Takto sa ženy v minulosti chránili pred otehotnením.dreamstime
StoryEditor

Vkladanie smoly do pošvy či kýchanie: Takto sa ženy v minulosti snažili zabrániť otehotneniu

16.11.2022, 19:00
Vzťahy

Vedeli ste o tom, že chrániť sa pred nechceným tehotenstvom snažili aj ľudia v dobách, v ktorých by ste to nepredpokladali? Áno, je to tak. Nie vždy mali ženy k dispozícii kondómy, antikoncepciu či vnútromaternicové telieska. Pozrite sa, čo všetko dokázali v minulosti urobiť preto, aby neotehotneli.

Ak chcete dnes predísť nečakanému prírastku do rodiny, máte si naozaj z čoho vyberať. Bohužiaľ, naši predkovia takéto šťastie nemali, a preto sa pred nechceným otehotnením museli chrániť kadečím. Namiesto kondómov či hormonálnej antikoncepcie používali metódy, ktorých úspešnosť nebola vždy samozrejmá. Pozrite sa, akí boli vynaliezaví.

Domorodcom pomáhali všemožné rituály či výplach

Začiatky zrodu prvej antikoncepcie siahajú až do čias domorodej kultúry primitívnych kmeňov. Keďže si už vtedy uvedomovali potrebu regulácie tehotenstva, snažili sa nájsť akúkoľvek možnosť, ktorá by im pomohla. Nechcenej gravidite sa tak snažili zabrániť pomocou zriekania, odvarov, kúziel či rituálov. Najväčším hitom však boli výplachy z extraktov liečivých bylín a citróna, ktoré sa robili po pohlavnom styku.

Hippokrates odporúčal obezitu

Pred naším letopočtom sa ženskej plodnosti venoval aj grécky lekár Hippokrates. Keď sa snažil zistiť, ako zabrániť počatiu dieťaťa, prišiel na to, že skvelým riešením môže byť obezita. Dlhšiu dobu totiž pozoroval dobre živené ženy v kočovných kmeňoch, ktoré boli často postihnuté neplodnosťou. Z toho usúdil, že nemôžu otehotnieť práve kvôli nadváhe. Z tohto dôvodu preto odporúčal svojim pacientkam, ktoré nechceli otehotnieť, aby sa snažili čo najviac pribrať.

image

Proti počatiu sa odporúčala obezita.

dreamstime

Gymnastické cvičenia či kýchanie

Čo sa týka Grécka, Hippokrates nebol jediný, kto skúmal ženskú plodnosť. Existovali totiž rôzny grécky špecialisti, ktorý sa postarali o skutočný prelom. Ženám, ktoré nechceli otehotnieť, odporúčali špeciálne antikoncepčné cvičenia panvovými pohybmi, ďalej zadržať dych počas vyvrcholenia a orgazmu, a potom zvláštny sed s pokrčenými nohami. Takisto radili ženám, aby si po pohlavnom styku prikladali k nosu rôzne dráždivé korenia, aby vyvolali kýchanie. Tým vraj semeno vytieklo z lona rýchlejšie. Bizarné nemyslíte?

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:21