Peniaze dokážu výrazne ovplyvniť váš vzťah s partnerom.dreamstime
StoryEditor

Keď sa vo vzťahu primiešajú do hry peniaze, dokážu ovplyvniť aj tú najväčšiu lásku. Tu začínajú problémy!

30.10.2023, 12:00
Vzťahy

Síce vám romantické filmy a knihy tvrdia, že láska je to najdôležitejšie v živote, v reálnom svete je to bohužiaľ výrazne inak. Totiž, po období, kedy vám ku šťastiu stačia zamilované pohľady a romantické slová, treba začať riešiť nové situácie. Jednou z nich sú aj peniaze, ktoré vo vzťahu dokážu zmeniť mnohé. Pozrite sa, čo všetko financie ovplyvňujú.

Povedzme si pravdu, len z lásky sa žiť nedá. Síce by čerství zaľúbenci mohli horlivo namietať, po pár týždňoch či mesiacoch by však aj oni museli priznať, že do vzťahov vstupuje mnoho záležitostí, ktoré často dokážu vytvoriť prekážky vyšším vznešeným citom. Zo zamilovaných pohľadov a romantických slov musia zrazu začať riešiť spoločné zážitky, pobyty, dovolenky a delenie výdavkov. Peniaze jednoducho dokážu zmeniť mnohé. Podľa niektorých výskumov sa problémy s financiami radia k desiatim hlavným dôvodom rozchodu. Vzťahy sa totiž zhoršujú kvôli bojom o peniaze a partneri trpia nezhodami o tom, ako míňať a zarábať peniaze. Či už zažívate podobné problémy alebo vás to ešte len čaká, pozrite sa, čo sa stane, keď sa do vzťahu primiešajú peniaze.

Nevyrovnané finančné návyky

Najčastejším problémom vo vzťahu býva, ak je jeden z partnerov shopaholik a druhý šetrí čo sa len dá. V takomto prípade medzi vami môžu vzniknúť konflikty ohľadom žiarlivosti, a teda, koľko a na čo míňate peniaze. Ak sa napríklad radi a často stravujete v luxusných reštauráciách, snažte sa o tom s partnerom komunikovať a nájsť spoločnú dohodu, v ktorej by ste boli obaja spokojní.

Finančná nevera

Veľké množstvo párov sa často háda kvôli finančnej nevere. Veď predsa, nikomu by nebolo príjemné, ak by mu partner zatajoval ako peniaze získava a na čo míňa. Nielenže to môže podkopať vašu dôveru, ale aj vzájomnú závislosť medzi vami dvoma.

 

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 20:28