Pozrite sa, ako veľmi klesol u ľudí záujem o milovanie od príchodu internetu.dreamstime
StoryEditor

Internet údajne ničí milostné vzťahy: Podľa vedcov vďaka nemu strácame chuť na sex

08.11.2022, 19:00
Vzťahy

Žijeme v dobe, v ktorej si len máloktorá z vás vie predstaviť život bez internetu. Síce vám dokáže mnohé uľahčiť, existujú aj veci, ktoré vám môže zobrať. Vedeli ste o tom, že príchod telefónov a internetu úplne zmenil milostné vzťahy? Podľa odborníkov totiž kvôli nemu strácate chuť na sex. Pozrite sa, prečo to tak je.

Hneď po zobudení pozeráte, čo nové sa stalo na sociálnych sieťach, v práci vybavujete dôležité maily, po príchode domov si ľahnete na gauč a znovu zoberiete do ruky telefón. Na virtuálnu nástenku pripevňujete fotografie zo života, hráte online hry alebo sledujete vtipné videá. Priznajte sa, koľko hodín denne strávite pripojené na internete? Pravdepodobne to nebude najmenšie číslo. Síce sa internet stal medzi ľuďmi veľmi rýchlo populárny, priniesol so sebou nové možnosti komunikácie, prezentácie samých seba a mnohé uľahčil, rovnako tak aj čo to zobral. Totiž, podľa odborníkov údajne ničí milostné vzťahy. Pozrite sa, aký dôvod stojí za tým, že s partnerom žijete v celibáte.

Záujem o sex klesá

Britskí vedci sa pred niekoľkými rokmi rozhodli, že zistia, ako sa u ľudí zmenila sexuálna aktivita s príchodom internetu. Napokon prišli na to, že záujem o horúce chvíľky v posteli nebezpečne klesá. Situácia je podľa nich veľmi vážna, pretože okolo roku 2002 sa muži a ženy oddávali milovaniu v priemere sedemkrát mesačne. V roku 2010 počet klesol na menej ako päťkrát, no a v súčasnosti sa frekvencia znížila ešte viac. Dalo by sa povedať, že ak máte s partnerom sex trikrát do mesiaca, stále ste na tom celkom dobre, pretože sú aj páry, u ktorých sa sex praktizuje v oveľa menšom počte. Možno si vravíte, že to nie je váš prípad, no ak robíte túto vec, pravdepodobne sa k tejto skupine ľudí budete čo chvíľa radiť aj vy.

image

Dajte si pozor na to, aby vám internet nezničil vzťah.

dreamstime

Môže za to strach, ale aj sebeckosť

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že s partnerom nemávate sex kvôli internetu? Možno to znie vtipne, no je to tak. Telefón totiž nepoužívate len v práci či počas dňa na dohadovanie stretnutí, ale nosíte si ho aj do spálne. Po nociach si tak dopisujete s priateľmi na úkor milostného života. Rovnako tak s partnerom pomaly prestávate komunikovať. Namiesto toho, aby ste si vypočuli, aký mal deň, čo zažil, čo ho trápi alebo teší, vy nedokážete odložiť telefón a odpovedať na maily až ráno. Lenže pozor, za vašim sexuálnym úpadkom nemusí stáť len sebeckosť a strata komunikácie, ale aj stres a potreba neustále pracovať. Keďže majú mnohé z vás starosti ohľadom financií, často si nesiete prácu domov, beriete si notebook aj do postele a sex tak ide bokom. Ak milujete svojho partnera a túžite s ním zostarnúť, skúste sa zamyslieť nad tým, či vám to za to stojí. Nechajte občas telefón vypnutý, rozprávajte sa s partnerom, užívajte si spoločné chvíle  a prebuďte v posteli stratenú vášeň. Neriskujte rozpad vzťahu len kvôli internetu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:29