Ak po sexe nenavštívite toaletu, spôsobíte si nepríjemné zdravotné problémy.dreamstime
StoryEditor

Viete, prečo by ste mali po sexe navštíviť toaletu? Nejde len o potrebu, ale vaše zdravie

08.11.2022, 17:00
Vzťahy

Existuje niekoľko vecí, na ktoré by ste po sexe nemali zabúdať. Jednou z nich je návšteva toalety, ktorá by sa pre vás mala stať nutnosťou a pravidlom. Nejde však len o to, že doprajete svojmu močovému mechúru voľnosť, ale aj o vaše zdravie. Ak tak totiž neurobíte, môžete si spôsobiť nepríjemné problémy. Pozrite sa, prečo by mali vaše kroky po sexe smerovať na záchod.

Po sexe si väčšinou s partnerom spokojne ľahnete a užívate si lahodný pocit doznievajúceho orgazmu. Síce je pre vás tento moment príjemný, túžite sa k sebe túliť alebo sa rozprávať o zážitkoch z milovania, mali by ste myslieť aj na vaše zdravie. Veľké množstvo žien totiž zabúda ísť po sexe na záchod, a to je fatálna chyba. Patríte k nim aj vy? Mali by ste vedieť, že pravidelná návšteva toalety po styku nedopraje uvoľnenie len vášmu mechúru, ale ochraňuje vás pred vznikom baktérii či infekcii vo vagíne. Pozrite sa, čo si môžete spôsobiť, nebudete chodiť po sexe na wc.

Spôsobíte si zápal močových ciest

Je jasné, že žiadnej z vás by sa po sexe nechcelo myslieť na baktérie a infekcie, no budete s tým musieť začať. Po milovaní by ste totiž mali okamžite navštíviť toaletu, pretože s močom sa z vagíny vyplavia baktérie, ktoré sa do nej dostali počas sexu. Ak tak neurobíte, baktérie sa začnú množiť spôsobia infekciu v močovej trubici. Dokonca, ak s partnerom nepoužívate kondómy, riziko jej vzniku je omnoho väčšie. Určite si kladiete otázku, čo ak sa mi práve nechce? Žiadny problém, stačí vypiť dva poháre vody a pôjde to.

image

Môžete trpieť infekciami či kvasinkami.

dreamstime

Ideálna pôda pre kvasinky a infekcie

Na návštevu toalety by ste nemali zabúdať ani preto, aby ste udržali vaginálne pH v rovnováhe a vyhli sa infekcii. Tú môžu spôsobiť najmä spermie, ale takisto aj partnerove prsty, ústa a sexuálne hračky. Od týchto nepríjemných problémov sa však môžete ochrániť aj kúpeľom. Síce je absolútnym zabijakom romantiky to, keď po sexe vyskočíte a bežíte sa rovno umyť, no je dôležité dbať o hygienu vagíny. Veď predsa, zmes potu, rôznych telesných tekutín a lubrikantu je ideálnou pôdou pre kvasinky a infekcie.

Kedy navštíviť toaletu?

Nebojte sa, nemusíte utekať na toaletu sekundu po sexe, no nemali by ste čakať ani príliš dlho. Podľa gynekológov by ste toaletu mali navštíviť do 15 minút. Ak počkáte dlhší čas, nezabránite baktériám vstúpiť do močového mechúra a spôsobíte si nepríjemné problémy. Nepodceňujte preto návštevu wc po sexe.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:23