Hummus je vynikajúci pri chudnutí, nedostatku železa, ale aj sexuálnom živote.dreamstime
StoryEditor

Viete, čo má spoločné hummus so sexom? Odpoveď vás prekvapí

18.06.2022, 15:00
Vzťahy

Hummus obvykle pozostáva z cíceru, omáčky tahini, olivového oleja, cesnaku a citrónovej šťavy. Nielenže je chutný a výživný, obsahuje látky, ktoré vedia pomôcť vášmu psychickému, ale aj fyzickému zdraviu. Viete, čo má spoločné táto lahodná nátierka so sexom? Odpoveď vás prekvapí.

Nemáte chuť na sex, neviete dosiahnuť orgazmus, po akom túžite a vďaka tomu sa necítite dobre ani psychicky? Síce za vášeň a túžbu môžu predovšetkým hormóny, estrogén a testosterón, no existuje niečo, čo ich môže povzbudiť. Mnohí odborníci tvrdia, že konzumácia hummusu dokáže mať veľký vplyv na váš sexuálny život. Je totiž nabitý veľkým množstvo vitamínov, živín a minerálov, vďaka ktorým má priam zázračné schopnosti. Keďže je považovaný za prírodné afrodiziakum, nielenže dokáže zvýšiť libido, ale podporí aj chuť na sex a zlepší rozkoš dosiahnutú pri orgazme. Okrem toho je vynikajúci aj pri iných problémoch. Zaraďte ho do svojho jedálnička a čerpajte z týchto liečivých účinkov hummusu.  

Dopĺňa telu potrebné množstvo bielkovín

Bielkoviny sú potrebné pre zdravie vašej imunity, správny rast, ale aj regeneráciu. Tí, ktorí sa rozhodli stať vegetariánmi alebo vegánmi, môžu však často trpieť ich nedostatkom. Skúste ich preto v strave prijímať najmä vo forme hummusu, ktorý podporuje výkonnosť, rast svalov, hojenie rán a predovšetkým prispieva k správnej tvorbe kolagénu. Pripraviť si ho môžete napríklad s pita chlebom alebo pridať k vášmu obľúbenému jedlu ako prílohu.

Pomáha pri chudnutí

Keďže je hummus bohatý na vlákninu, bielkoviny a zdravé tuky, dokáže vás zasýtiť na dlhšiu dobu. Ak ste sa rozhodli schudnúť do plaviek, skúste do vášho jedálnička pridať túto lahodnú nátierku, ktorá vám pomôže zbaviť sa zbytočného maškrtenia. Podľa niektorých výskumov sa zistilo, že pravidelná konzumácia hummusu, znižuje riziko vzniku obezity a zužuje pás. Nemali by ste však nič preháňať, a preto si ho denne doprajte v menšom množstve, a to 4 polievkové lyžice.

Nedostatku železa môžete dať zbohom

Ďalšou z mnohých liečivých účinkov hummusu je to, že pozitívne pôsobí na stav anémie. Mnoho ľudí trpí nedostatkom železa, a to najmä v reprodukčnom veku. Táto cícerová nátierka sa vyrába z citrónovej šťavy a vďaka kombinácii s ostatnými zložkami dokáže byť vynikajúcim zdrojom dôležitých minerálov, vrátane železa.

Žiadne vrásky vďaka hummusu

Hummus obsahuje cícer, ktorý je skvelým zdrojom mangánu. Ten dokáže bojovať s voľnými radikálmi, detoxikovať pokožku a odstraňovať nečistoty. Obsahuje však aj ďalšie potrebné živiny a vitamíny, ktoré vyživujú kožné bunky, ale pomáhajú pleti aj s regeneráciou napríklad pri poškodení slnkom. Jednoducho, všetky ostatné zložky, ktoré v sebe hummus ukrýva, môžeme nazvať ako omladzujúce.

Zlepší vám náladu aj deň

V neposlednom rade je hummus skvelý na zlepšenie nálady. Obsahuje totiž 20 esenciálnych aminokyselín, ktoré sú zodpovedné za tvorbu serotonínu, a teda látky, ktorá prenáša v mozgu signál. Okrem nálady však dokáže ovplyvniť aj spánok, chuť do jedla a dodať vášmu telu potrebnú energiu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 18:56