Dokáže zariadenie vašej spálne skvalitniť sexuálny život?dreamstime/Boggy
StoryEditor

Prestavajte si spálňu a budete mať lepší sex. Stačia tieto tri jednoduché úpravy

13.04.2023, 07:00
Vzťahy

Hovorí sa, že ideálna spálňa slúži len na dve veci - spánok a sex. Žiadny televízor, počítač ani stacionárny bicykel. Mobil by sme mali nechať pred dverami spálne alebo aspoň zapnúť tichý režim, na zdravý spánok potrebujete ticho a tmu. Toto je len niekoľko nepísaných pravidiel, ktoré istotne nečítate po prvýkrát. Počuli ste však o tom, že milovanie môžu ovplyvňovať viaceré faktory, napríklad aj to, ako je táto izba zariadená?

Feng šuej hovorí o správnej rovnováhe v našom živote, no takisto netreba zabúdať na sexuálny život. Na to, aby sa vašim hniezdočkom lásky šírila pozitívna vibrácia, potrebujete dostať mužskú a ženskú energiu do rovnováhy. Dbajte, aby ste mali na oboch stranách postele približne rovnaký priestor a nezabúdajte na nočné stolíky, ktoré by mali byť vždy dva, pretože osamelý stolík je zlé znamenie. Čo všetko vo vašej spálni prispieva k lepšiemu sexu?

Základom je posteľ

Začneme od toho najpodstatnejšieho, a tým je práve posteľ. Spoločné lôžko by nemalo byť umiestnené medzi oknom a dverami, aby vás prúdiaca energia nepripravila o uvoľnenú atmosféru. Naopak voľný priechod energie je pod posteľou, a tak pod ňu neodkladajte žiadne sezónne veci. Posteľ má silu prilákať vás k milovaniu vtedy, keď je umiestnená presne v strede miestnosti a zaberá takmer celú izbu, dôležitý je prístup zo všetkých strán. Nepodceňujte štýlový prehoz či pohodlné vankúšiky,  jednoducho spravte z vašej postele pastvu pre oči a oázu - nielen pokoja, ale aj erotiky!

Zvábiť vás môžu aj farby

So zaspávaním pomáhajú studené farby, vášeň zasa zintenzívnia teplé tóny. Najerotickejším odtieňom je výrazná červená, no povedzme si na rovinu, dnes by si ňou len máloktorá z nás dala vymaľovať steny a tobôž nie v spálni. Namiesto toho vyskúšajte napríklad červenú posteľnú bielizeň. Čo sa týka stien, skvelým kompromisom je podľa odborníkov fialová. Zosobňuje túžbu, ale vyžaruje tiež potrebnú romantiku a spokojnosť, takže touto voľbou rozhodne nič nepokazíte. Ak by vám sýte farby predsa len prekážali, vymaľujte na tmavo jednu stenu a zvyšok dolaďte príbuzným, no neutrálnym odtieňom. Výskum z roku 2013 ale hovorí, že chuť na milovanie podporuje najviac zo všetkých jemne karamelová farba.

Príjemne tlmené osvetlenie

Ostré a jasné svetlo sa do spálne nehodí všeobecne, nie len pri milovaní. Vybrať by ste mali žiarovku s tlmenejším, skôr teplým žltým osvetlením. Vedci sa zhodli v názore, že mierne svetlo nás nerozruší, ale naopak upokojí naše zmysly a zvýši kreativitu, čo pri milovaní nie je vôbec na škodu. Vyhrajte sa s doplnkami a kúpte si sviečky, ktoré vyšperkujú romantiku nežnej predohry. Sviečky taktiež symbolizujú živel ohňa významného pre zapálenie vášne vo vzťahu. Tlmené svetlo vie šikovne skryť naše nedokonalosti, za ktoré sa tak počas milovania nemusíme hanbiť alebo sa nimi nechať rozrušiť. Vidíme len to, čo potrebujeme, a môžeme si vychutnávať sex v tom správnom, uvoľnenom rozpoložení.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:44