Chcete sex s bývalým? Nemusí to byť zlý nápad.dreamstime
StoryEditor

Sex s ex nemusí byť vždy zlým krokom. Pomôcť vám však môže v tomto jedinom prípade

25.02.2023, 17:00
Vzťahy

Pristihli ste sa niekedy pri tom, že by ste si rady zopakovali sex so svojím bývalým? Aj keď sú ľudia od nepamäti presviedčaní, že by ste to rozhodne robiť nemali, nie je to úplne tak. Existuje dokonca pár výnimiek, kedy by vám takýto sex mohol pomôcť. Pozrite sa, kedy je prípustný a kedy, naopak, nie.

Niektoré vzťahy skončia v zlom, niektoré v dobrom, ale môže sa stať, že vám napadne myšlienka o sexe s bývalým. Väčšina vašich priateľov vám povie, že takýto krok by bol veľmi zlý a rozhodne by ste to nemali skúšať. Čo ak vám váš vnútorný hlas hovorí niečo iné? V podstate je to úplne normálne. S bývalým partnerom sa totiž už poznáte, viete svoje tajomstvá, fantázie či túžby. Na druhej strane mu dôverujete a možno len nie ste pripravené na sex s niekým neznámym. Je dôležité, aby ste si uvedomili, prečo to chcete spraviť.

V tomto prípade na to zabudnite

Prečo teda v spoločnosti koluje presvedčenie, že sex s bývalým nie je dobrý nápad? Dôvodom je najmä to, že váš bývalý je bývalým z nejakého dôvodu. Možno vás podviedol, nevedeli ste spolu komunikovať alebo ste mali rozdielne ciele. Rozhodne by ste to nemali skúšať, ak k svojmu ex prechovávate stále nejaké city. Vtedy by bol sex nebezpečný, a to najmä pre vaše emocionálne zdravie. Takisto, ak by ste to spravili a chvíľka vášne by vás opantala, mohlo by vás to prinútiť začať rozmýšľať znovu o randení. Ak ste však dlho pracovali na tom, aby ste naňho zabudli, nemali by ste to skúšať, pretože sa vám takáto situácia môže vymknúť z pod kontroly. Mohli by ste totiž znovu pocítiť bolesť, ktorú ste zažívali po rozchode. V živote však máte priestor na to, aby ste robili občas chyby. Ak sú to navyše chyby, ktoré chcete urobiť, mali by ste to skúsiť. V prípade, ak k svojmu bývalému už neprechovávate žiadne city, tu je dôvod, prečo by ste do toho mali ísť.

image

V tomto prípade je sex s es prípustný.

dreamstime

Môže vám pomôcť a vyliečiť staré rany

Pravdou je, že sex s ex vám v niektorých prípadoch môže pomôcť alebo dokonca vyliečiť staré rany. Musí však byť bez citov, a to z oboch strán. Týmto pádom máte možnosť si užiť noc s niekým, koho dobre poznáte a kto veľmi dobre vie, čo sa vám páči. Okrem toho sa môže stať, že ste po rozchode obaja nadobudli nové skúsenosti, takže čakajte erotiku plnú vášne a viacnásobných orgazmov.

Ďalšou výhodou je, že ak by ste sa chceli pustiť do experimentov, nemusíte sa báť či ostýchať. Veď predsa s týmto človekom máte spoločnú minulosť a budúcnosť neplánujete, preto sa dokážete odviazať viac ako pri niekom cudzom. Stále však platí, že sex s ex je prípustný len bez citov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:43