Sníva sa vám o vašom bývalom? Zistite, čo signalizujú jednotlivé scenáre vo vašich snoch.dreamstime/Fizkes
StoryEditor

Zo života ste ho dostali, no z predstáv sa to nepodarilo? Vieme, prečo sa vám v snoch stále objavuje váš ex

28.03.2023, 16:00
Vzťahy

Koniec vzťahu je vo väčšine prípadov nepríjemnou záležitosťou pre obe strany. Horkosladké spomienky vás oberajú o chuť venovať sa práci, koníčkom a hlavne svojmu psychickému zdraviu. Je zrejmé, že ak o bývalom snívate počas dňa, z vašej hlavy sa nedostane ani počas noci.

Rozišli ste v dobrom, akurát vám to ako s milencom jednoducho neklapalo. Neprešli ste si ani vášnivými hádkami, ani sa žiadna stena nestala obeťou útoku porcelánového taniera. Prejdú týždne, mesiace a pri rannom umývaní zubov vás zasiahne spomienka ako vám v sne ex-partner šepkal do ucha veci, ktoré sa nahlas čítajú až po desiatej. Čo sa to v tej hlave deje? Odpoveď snáď prinesie tento nezvyčajný snár.

Porovnávali ste minulosť s prítomnosťou

Prvý scenár je ako vytrhnutý z romantickej drámy. Presnejšie tej časti, keď si žena nedokáže predstaviť život bez svojho drahého. Mysleli ste si, že ste šťastná, no vidíte ako sa stráca, a to vám trhá srdce. Stihnete ho dohnať alebo ho stratíte navždy?

Ak takto vyzeral váš sen, je lepšie ho skôr označiť za nočnú moru. Myslite na to, prečo ste sa rozišli a či by malo zmysel utápať sa v bolesti aj v realite. Pokiaľ už nového partnera máte, zrejme ste v duchu začali porovnávať. Momentálne vás rozčuľujú ponožky rozhádzané po izbe, ktoré predošlý priateľ bez slova hodil do koša na bielizeň. K zmene istých návykov viete dospieť rozhovorom a kompromismi. Uvedomte si však kvality súčasnej lásky a vedzte, že rozhodnutie nechať jeden vzťah za sebou vám do života prinieslo niekoho lepšieho.

Zbavili ste sa citov

V snoch sa kreativite medze nekladú, platí to aj pre tú morbídnu časť. Kedysi ste si sľubovali vernosť, no v predstavách ho trafil blesk, prešiel ho traktor alebo sa otrávil smrtiacimi bobuľami? Niekedy ste si možno pomysleli to najhoršie, vážne by ste to ale nikdy nevyslovili. Nemusíte mu hneď volať či vypisovať, aby si dával na seba pozor. Takýto sen skôr znamená úplný zánik vašich citov k nemu. Miesto strachovania teda radšej oslavujte.

O rovnaký význam ide v prípade, ak vás na kolenách prosí o druhú šancu. Možno ste v to niekedy dúfali, ale teraz je už neskoro. Poučili ste sa z jeho aj svojich chýb, ste pripravená užiť si samotu, prípadne hľadať lásku na inom mieste.

Prekvapila vás nostalgia

Bývate v jednom meste alebo sa stretávate v rovnakej práci? Pravidelný kontakt s ex vám dokáže narobiť v hlave poriadny zmätok. Niekedy stačí vyskočenie jeho fotky na sociálnej sieti či náhodné stretnutie v obchode. Zdvihnete hlavu na pozdrav alebo prejdete okolo seba ako duchovia? K zážitku sa počas dňa opakovane vrátite a v snoch vám tiež nedá pokoj. Nech boli okolnosti vášho stretnutia akékoľvek, ide skôr o skĺznutie do sentimentálnej roviny. Existuje pritom toľko lepších činností než spomínanie na to, čo sa dávno skončilo. Preto neváhajte, zoberte svoje kamošky na dámsku jazdu a spravte si večer spoločných zážitkov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:57