Spoznajte princíp sendvičového obliekania.Pexels/Elias de Carvalho
StoryEditor

Spoznajte jeden z najstarších módnych trikov: Sendvičové obliekanie vytiahne zo skrine aj kúsky, ktoré ste doteraz nedokázali s ničím skombinovať

25.03.2022, 06:00
Krása a móda
Jeden z najstarších módnych trikov, sendvičové obliekanie, je dnes aktuálnejší než kedykoľvek predtým. Poznáte ten pocit, keď máte svoj obľúbený kúsok, no nehodí sa takmer k žiadnemu outfitu? Práve s týmto problémom vám môže pomôcť tajomstvo štýlového kombinovania.

Odvšadiaľ na nás skáču dokonale oblečené ženy, či si pozeráme časopis alebo internet. V realite je však niekedy zostavenie dokonalého outfitu zložitejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Milujete svoju novú sukňu alebo kuriérom prednedávnom dovezený pár lodičiek či vytúžený značkový kabát? No bez ohľadu na to, koľkými rôznymi spôsobmi ich skombinujete, nesedia azda k ničomu z vášho šatníka? V takom prípade prichádza na záchranu sendvičového obliekanie. 

Princíp sendvičového obliekania

Sendvičové obliekanie je, ako už názov napovedá, princíp zladenia farby hornej polovice s topánkami a „sendvičovania“ iného odtieňa do stredu. Tento trik pravidelne využíva množstvo žien v snahe vyzerať šik, a to s vynaložením minimálneho úsilia. Môžete sa spoľahnúť, že funguje na 100% a čo je rovnako dôležité – podstatne skráti rannú nerozhodnosť pred skriňou.  

Nezakazuje pridanie tretej farby

Ak sú vám dve farby málo, nemajte obavy, že pri tomto type obliekania nemôžete nosiť viac než dva odtiene naraz. Hoci je sendvičovanie bezpečnejší prístup, rôzne farebné tóny, potlače a textúry sú v poriadku vtedy, keď máte úplnú istotu kompatibility.

Dodržiavanie tohto jednoduchého pravidla vám takisto dodá sebadôveru pri skúšaní farieb, na ktoré si zvyčajne netrúfnete. Stačí, že sa dokonale zhoduje top s vašimi topánkami a všetko odrazu vyznie ako perfektne vydarený úmysel.

Farbená kombinácia

Koniec koncov, držať sa neutrálnej „výplne“, teda farby vloženej medzi zvyšok outfitu, je najjednoduchší spôsob, ako zabezpečiť, aby ste boli dokonale zladená.

Pracujte s čiernou, bielou, sivou alebo džínsovinou či kožou – v podstate s čímkoľvek, čo sa „hodí ku všetkému“. Ak sa však cítite na niečo odvážnejšie, zvoľte odtiene z rovnakej farebnej roviny. Skĺbte napríklad khaki s podobne zemitým tónom alebo fuchsiovú s bledšou ružovou. Umožní vám to pridať jasnejšie odtiene, no stále zostať štýlová.

Pri najbližšom hektickom ráne, počas ktorého vás opustí aj posledný zvyšok kreativity, využite sendvičové pravidlo – pravdepodobne najrýchlejší spôsob na dosiahnutie elegantného vzhľadu.

Najvďačnejším príkladom sú neutrálne odtiene a výrazné čierne topánky s precízne doladenými čiernymi doplnkami. Masívnejšia obuv outfitu dodá šmrnc, doplnkami prenesieme tmavšiu farbu do vrchnej časti oblečenia - čo je v dolnej časti, musí byť i na vrchu. Rovováhu môžete dosiahnuť napírklad opaskom, kabátom či šálom. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:10