Trendy bundy a kabáty, ktoré by mali mať miesto v každom šatníku.Unsplash
StoryEditor

Jar sa blíži. Vyzbrojte svoj šatník trendy bundami a kabátmi, ktoré vám v prechodnom období nemôžu chýbať

24.02.2022, 10:00
Krása a móda
Aj keď už na jar mnohí očakávajú len slnečné počasie, môže sa stať, že vás prekvapia chladnejšie dni. Doplňte si preto svoj šatník o bundy a kabáty, ktoré by vám v tomto prechodnom období nemali chýbať. Okrem toho, že vás ochránia pred zimou, budete v nich vyzerať trendy a šik.

Prechodné bundy a kabáty sú investíciou na niekoľko rokov, ak stavíte na nadčasové kúsky, strihy a neutrálnu farebnosť. V takom prípade by vám nemali chýbať tieto módne stálice.

Kožená bunda

Nadčasovým kúskom, ktorý by mal byť základom každého ženského šatníka, je kožená bunda. Vytiahnuť ju môžete nie len na jar, ale ja na jeseň či počas letných chladných večerov. Môžete si vybrať klasickú čiernu, hnedú, zemitú alebo koženú bundu s kvetinovými výšivkami. Taktiež môže byť trendy v kombinácii s kožušinou na golieri. Skombinovať ju skúste s teniskami a maxi šatami z teplákoviny či košeľového strihu, v ktorých sa budete cítiť pohodlne a žensky. Ak chcete experimentovať s farebnou koženkou, skúste ju doplniť klasickými džínsami, alebo naopak, elegantnými obtiahnutými šatami.

Džínsová bunda

Základom šatníka každej ženy by mala byť nie len kožená, ale aj džínsová bunda. Je to veľmi nadčasový a variabilný kúsok, ktorý sa hodí takmer ku každému outfitu. Vyzerá skvele s nohavicami, ale aj teplákmi, šortkami alebo sukňami a šatami. Určite ste už počuli, že rovnaké materiály by sa nemali kombinovať, ale ak máte cit pre módu, nebojte sa ani dvoch denimov súčasne, ideálne v rozdielnom odtieni. Nesmrteľna bunda v kombinácii so šatami či sukňou nepotrebuje nutne podpätky. Skvelo budete vyzerať aj s teniskami. Ak máte radšej ležérnejší štýl, nebojte sa ju skombinovať aj s teplákovou súpravou, v ktorej budete vyzerať dokonalo.

Trenčkot

Univerzálny, štýlový a praktický, to je trenčkot. Bez ohľadu na vek či štýl by mal mať miesto vo vašom šatníku. Verte, že ho vytiehnete v každom prechodné ročnom období. Klasický béžový trenčkot vyzerá výborne nie len v elegantnom prevedení, ale aj v kombinácii so športovými kúskami a doplnený teniskami. Okrem neutrálnej farebnej palety môžete zvoliť výrazné trenčkoty, vďaka ktorým budete vytŕčať z davu a zaujmete na prvý pohľad. Zvyšok outfitu potom voľte v tlmených tónoch.

Predĺžená vesta

Posledné roky sa v trendy kúskoch vhodných na prechodné obdobie objavuje aj vesta, najmä jej predĺžená verzia ako typický prvok mestského štýlu. Street style ju kombinuje so širokými nohavicami s vysokým pásom, skráteným topom či rolákom. Predĺžená veste funguje skvelo aj s ceruzkovými úpletovými sukňami v trojštvrtinovej dĺžke alebo obyčajnými boyfriend džínsami. Ak je ešte chladnejšie počasie, nebojte sa tento typ vesty vrstviť a dať ju na inú bundu, ako napríklad na džínsovú alebo koženú.

Bombera

Dámske či pánske bombery každoročne kraľujú v kolekciách známych značiek. Tento strih je ideálne pre mestský štýl a športovo založené dámy, čo však neznamená, že bombera sa hodí len k nohaviciam a nízkym topánkam. Práve street style sa nebojí tento druh bundy doplniť k sukni a podpätkom, ale je pravda, že na dobrú kombináciu potrebujete vycibrený módny vkus.

Parka

Parka patrí medzi stálice v prechodnom období. Ide o bundu s predĺženou zadnou časťou, ktorá vznikla pôvodne ako súčasť armádnej uniformy, aby vojakom nebolo chladno. A zaručene nebudete mrznúť ani vy. Ochráni vás spomínaná predĺžená silueta, ale aj kapucňa. Našťastie, pre parku je typické sťahovanie v páse, takže nebudete vyzerať neforemne. Okrem neutrálneho prevedenia dnes dostanete aj oveľa odvážnejšie kúsky, ako lesklé parky v kovových odtieňoch či bundy s najrozmanitejšou potlačou. Klasikou je však army zelená, tmavomodrá či krémová parka, ktoré ľahko doplníte o športové šaty či džínsy.

Shacket

Kabát, ktorý vyzerá ako košeľa je známy aj ako shacket. Vďaka svojej nedbalej elegancii sa dá zladiť s rôznymi kúskami. Túto praktickú a trendy bundu si obľúbite v prechodnom období aj namiesto sakám. S kombináciami sa nebojte experimentovať a mixujte shacket s teplákovou súpravou a teniskami, ale rovnako aj s koženými nohavicami, džínsami či maxi šatami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:25