Pričarujte si šťastie, blahobyt či lásku pomocou kvetinového feng šuej.Pexels/Bierina Nicasio
StoryEditor

Podľa feng šuej vám kytica pivoniek prinesie do života romantiku

01.05.2023, 08:00
Životný štýl

Medzinárodný deň žien sa nezaobíde bez kvetov ako milého darčeka. Živé rastliny však dokážu ponúknuť okrem krásnych farieb a príjemnej vône aj niečo navyše. Riaďte sa podľa čínskych tradícií a pričarujte si viac lásky, šťastia či bohatstva.

Metóda feng šuej má stáročia zaužívané postupy, hlavnou myšlienkou je však zachovanie pozitívne prúdiacej energie. Veľký význam sa prikladá aj rastlinám. Nie len rezané kvety, ale aj tie v kvetináčoch môžu podľa čínskych tradícií ovplyvniť váš život.

Pustite hojnosť do domu

Ak ste pod stresom a chcete si zlepšiť finančnú situáciu, ideálny je na to „strom peňazí“. Oficiálny názov tejto rastliny je pachira vodná a jej prítomnosť prináša majiteľke šťastie. Darí sa jej na priamom svetle, pričom znesie aj istý čas bez polievania.

Tučnolist už len svojím menom symbolizuje hojnosť. Jeho zelené lístky svojím vzhľadom pripomínajúce mince. Dobre znáša slnečné miesta a pod vplyvom lúčov sa okraje listov sfarbujú do červena. Podľa feng šuej je známa pre silu pritiahnuť šťastie, bohatstvo či úspešné priateľstvá. Váš byt ozdobí aj vďaka bielym alebo ružovým kvietkom, ktoré z nej vyrastajú.

Láska na prvom mieste

Symbolika orchidey sa zvyčajne pripisuje sladkej vôni, ktorú uvoľňuje do ovzdušia. Jej farba hrá dôležitú úlohu pri tom, čo by ste si ňou chceli splniť. Oranžová orchidea podnecuje kreativitu nie len v osobnom živote, ale aj v práci.  O fialových sa hovorí, že povzbudzujú schopnosť nadviazať nové kamarátstva. Ružové orchidey udržiavajú harmonické vzťahy, pretože zvyšujú vášeň. Priestor s bielou orchideou napĺňa byt jasnosťou, pokojom a taktiež podnecuje plodnosť. Preto niet divu, že sa sa tieto kvety pravidelne vyskytujú medzi darčekmi pre milovanú osobu.

Ak však preferujete rezané kvety, odporúčame pivónie. Váza plná pivoniek vždy pôsobí nežne a romanticky. Keďže ružová vzniká zmiešaním červenej a bielej, od každej si niečo „požičala“. Tieto kvety priťahujú nevinnosť, čistotu a zároveň vášeň. Manželskému páru pivónie pomôžu zachovať si hlboké city a tiež podporiť plodnosť. Vyhnite sa ale umiestneniu v spálni, pretože by to mohlo pritiahnuť aféru.

Fialová pre prosperitu, žltá na posilnenie energie

Purpurová sa odjakživa považovala za farbu kráľov. tento odtieň rastlín posilňuje blahobyt, preto si nimi ozdobte aj svoju kanceláriu. Do ľavého rohu stola umiestnite klinčeky, fialky alebo orgován. Levanduľa či fuchsiová orchidea sú pastvou pre oči a priestor príjemne rozvoňajú.

Žlté a oranžové kvety okamžite rozžiaria každú miestnosť. Farby slnka prinášajú šťastie a zdravie. Ideálne je umiestniť ich napríklad do kuchyne či jedálne, aby vám chutilo ešte viac. Volba môže padnúť na žlté ruže, sedmokrásky alebo energické slnečnice.

Kam s kvetmi?

Ak si chcete zabezpečiť dom plný harmónie, dôležité je aj to, kde rastliny umiestnite. Kuchyňa si priam pýta bylinky, ktoré aj podľa feng šuej jedlám dodajú chuť a vôňu. Petržlen je prospešný pre komunikáciu, pažítka ženám napomáha k hormonálnej rovnováhe.

Pracovňa zas znesie výrazný kvet ako je zornica, ktorá na stole pôsobí skutočne originálne. Begónie a jemné lopatkovce sú skvelou voľbou pre kúpeľňu a dodajú správne množstvo zelene vašej poličke.

Vyvarujte sa kvetom s ostrými listami, pôsobia totiž ako šípy, ktoré zrážajú pozitívnu energiu. Popínavé a pichľavé rastliny rozhodne nenechávajte v izbách, radšej ich umiestnite na chodbu. Tá je miestom, ktorým iba prechádzate a ich ochranná energia tak bude mať lepšie prúdenie. Nezabúdajte na to, že zaprášené rastliny majú svoju funkciu oslabenú, preto im venujte dostatok času a starostlivosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. apríl 2024 00:52