Shutterstock
StoryEditor

Aké farby sú túto sezónu trendy pre dámske svetre?

23.02.2022, 00:00
PR Články
Sveter sú typické najmä pre zimné mesiace, no nemali by ste na ne zanevrieť ani počas jari. Aké svetre sú túto sezónu trendy?

S odchádzajúcou zimou, ktorá je ešte v plnom prúde, ide ruke v ruke aj zhadzovanie vrstiev. Čo najradšej nosíte pod perovkou alebo vlneným kabátom? Pravdepodobne svetre. Zima je typická aj všakovakými pestrofarebnými svetrami z kvalitnej vlny. Skvelé je, že tie menej objemné a tenšie kúsky nemusíte odkladať, ani keď sa vonku oteplí.

Dámsky sveter je ideálny na vrstvenie a veľmi jednoducho v ňom budete vyzerať trendy a cítiť sa stále pohodlne.

Ak vás už omrzel základný look svetra výstrihom, podelíme sa s vami o svetrové trendy, ktoré sú nadčasové, a preto aj ideálne na ďalšiu sezónu. Od teplých a hrubých úpletov až po unisex svetre, ktoré môže vytiahnuť každý člen rodiny.

6 tipov dámskych svetrov, ktoré musíte mať aj vy

Pletený sveter s dlhými rukávmi a strapcami je number one. Hrubému svetru neodolá zrejme nikto. Je skvelým spoločníkom nielen pod zimnú vrchnú vrstu, ale aj počas jari napríklad pod koženú či riflovú bundu. Budete tak stále štýlová a neprekvapí vás žiadne počasie. Pohľad na tradičný sveter zmenia strapce, ktoré dodávajú basic kúsku nový vzhľad.

Ďalším must-have kúskom je obyčajný sveter s prešívaním, ktorý vyzerá naozaj ako od babičky. Vyberte si kúsok v neutrálnej ovsenej farbe. Tá bude pod rozopnutým tmavým kabátom, ale aj džínskou, vyzerať skvelo. Počas jari ho kombinujte s čímkoľvek, napríklad aj s dámskymi riflami s dierami, ktorých drsnejší dojem trocha zjemní.

Možno trocha netradičným trendom sú svetre v pánskom štýle v hrubšom prevedení a s veľkými gombíkmi. Najlepšie je tento kúsok voliť v neutrálnom odtieni sivej, námorníckej alebo čiernej. Noste ho k čiernym nohaviciam, čiapke a nebojte sa ani robustnejších bootsov.

image
Shutterstock

Nepostrádateľným kúskom vášho šatníku musí byť klasický jemný kardigán s gombíkmi vprednej časti. Kúpte si ho v kratšom prevedení. Ak bude chladnejšie, dáte si pod neho tielko. Počas teplejších dní ho môžete nosiť rozopnutý a ukázať kúsok, ktorý máte pod ním.

Náš tip: Farbou roka 2022 sa stala PANTONE 17-3938 Very Peri. Určite by vám doma nemal chýbať aspoň jeden kúsok v tomto odtieni. Fialová farba kombinuje dynamiku červenej a pokoj modrej farby, čím dodáva nádej a silu do ďalšieho roka.

Ak hľadáte klasiku, vyberte si klasický dámsky kardigan bez zapínania s vreckami. Sveter by mal siahať aspoň do polovice vašich stehien. Je skvelým kúskom na teplejšie jarné dni, kedy ním nahradíte kabát, koženku alebo inú bundu.

Štýlové sú aj crop top svetre, ktoré nemusia byť každému po chuti. Najlepšie vyzerajú, ak majú dlhé voľné rukávy s hrubým úzkym lemom na zápästiach.

A jedným z najhorúcejších trendov, ktorý vás možno prekvapí, sú svetrové vesty. Nebojte sa ich a nájdite si kúsok, ktorý si zamilujete. Môže ísť o oversized, cropped alebo háčkovanú jemnú vestu.

Drobné detaily dokážu spraviť veľké divy

Svetre sú kúskom, s ktorým sa môžete naozaj vyhrať. Žensky pôsobí spadnuté rameno a zaujímavým môže byť aj golier, ktorý by ste na svetri možno nečakali. Kreativite v obliekaní a vyjadrovaní svojho vlastného štýlu sa medze nekladú.

Samozrejmosťou by ale mali byť aj klasické upnuté roláky, ktoré môžete nosiť namiesto trička. Vyzerajú skvelo zastrčené v nohaviciach. Celý outfit zvýraznite opaskom so zaujímavou sponou a casual look je na svete. Ani ním nestratíte veľa času.

Nezabudnite do svojej výbavy pridať aspoň jedny svetrové šaty. Či už v rovnom/oversized strihu, alebo upnuté na telo. Podľa toho, v čom sa cítite lepšie a aký štýl preferujete.

Aký kúsok si tento rok vyberiete vy?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 07:07