Aké chyby robíme pri večernom odličovaní?Pexels/Shiny Diamond
StoryEditor

Správne odličovanie krok po kroku: Nezabúdajte ani na líniu vlasov

15.04.2023, 09:00
Krása a móda

Azda každá z nás vie, že prvým krokom ku krásnej pleti je jej dôkladné odlíčenie. Nie vždy je to ale také jednoduché. Niekedy máte pocit, že vaša tvár zostala vyčistená a kompletne umytá, no všetok mejkap sa predsalen neodstránil. Čo na to hovoria odborníci?

Svojej pleti robíte maximálnu láskavosť už len tým, že sa večer odlíčite. Spanie s nalíčenou tvárou totiž môže viesť k suchej pokožke, akné a dokonca aj vráskam spôsobeným dôsledkom narušenia kolagénu pokožky. Neodlíčenie očí môže mať takisto svoj vlastný súbor problémov – vrátane očných infekcií, podráždenia, jačmeňov a lámavých mihalníc. V starostlivosti o pleť je tak každovečerné odličovanie nevyhnutnosťou. Autorka značkovej kozmetiky Laura Mercier, ale i viacerí vizážisti sa podelili o niekoľko tipov, pomocou ktorých sa odlíčite na profesionálnej úrovni.

Mydlo a voda namiesto obrúskov

Obrúsky môžu byť správnym prvým krokom pri odstraňovaní mejkapu – v skutočnosti však ide o dobrý spôsob, ktorý by ste mali zaradiť do kategórie „pred odličovaním“. „Mnohé z nás robia tú chybu, že len použijú obrúsky a idú spať, ale mejkap nie je úplne odstránený – stále si musíte umyť tvár, dámy,“ hovorí vizážistka Azra Red. Dôsledné umytie je to, čo skutočne odstráni zvyšky a pripraví vašu pokožku na dobrý nočný režim. Ak použijete iba obrúsky a potom nanesiete hydratačný krém, môžete si zatlačiť do pórov nečistoty a zobudiť sa s vyrážkami alebo čiernymi bodkami.

Používajte prípravok určený na odstránenie mejkapu

Množstvo žien má tendenciu používať produkty, ktoré nie sú primárne vyrábané na odstraňovanie mejkapu. Ak máte podozrenie, že aj ten váš je jedným z nich, vyskúšajte najskôr micelárnu vodu – prípadne zvážte prechod na čistiaci olej či balzam. Patria medzi najefektívnejšie pri odstraňovaní aj toho najodolnejšieho, ako napríklad základové bázy, tekuté rúže a pigmenty na obočie.

Nezabúdajte na okraje očných viečok

Ak existuje zóna, ktorá sa pri odstraňovaní mejkapu často zanedbáva, je ňou nepochybne okraj očného viečka. Nahromadí sa na ňom linka a špirála, čo môže viesť k podráždeniu očí. O to zložitejšie to môže byť v prípade vodeodolnej linky, pri ktorej sa vždy uistite, že zmizla aj posledná škvrna.

Vyčistite si líniu vlasov

Bežnou chybou pri odličovaní tváre je vynechávanie vrchnej časti hlavy, to znamená, že sa pri odstraňovaní nečistôt či mejkapu zastavíte pravdepodobne pár centimetrov pod líniou vlasov. „Ženy zvyknú hromadiť zvyšky mejkapu okolo ich vlasovej línie, čo vedie k upchávaniu pórov a vyrážkam,“ potvrdila celebritná estetička Joanna Vargas. Nájdite si dve sekundy na to, aby ste si vlasy uviazali alebo si navlečte froté čelenku. Budete tak mať istotu, že odstránite každú stopu po mejkape.

Odstránením mejkapu to nekonči

Aj keď nemáte suchú pleť, po odlíčení by ste ju mali dostatočne hydratovať. Použite balzam na pery alebo naneste očný krém. Odstraňovanie mejkapu môže vysušiť oblasť očí, ktorá je najcitlivejšou kožou na tvári, musíte ju preto udržiavať mäkkú a hydratovanú.

Keď sa zbavíte aj posledných líčidiel a vaša pleť zostane dokonale čistá, použite akýkoľvek toner, hydratačný krém alebo sérum, ktoré rady používate. Ráno po zobudení budete pripravené na ďalší deň s čistou pokožkou a namiesto odstraňovania včerajšieho mejkapu sa môžete s pokojným svedomím vrhnúť na denné séra“, zakončila Laura Mercier.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:40