profimedia
StoryEditor

Srdcervúci sľub svojej mame William splniť nestihol. Posledné prianie princeznej Diany ostalo nenaplnené

21.11.2021, 15:30
Kráľovská rodina
Aj keď manželstvom s Charlesom Diana veľa získala, veľa tiež stratila...

Písal sa rok 1981, keď princ Charles, najstaršie dieťa kráľovnej Alžbety, oznámil, že spoznal ženu, s ktorou chce pravdepodobne stráviť život. Bola ňou v tom čase len 19-ročná Diana Spencer, ktorá sa do Charlesa zahľadela už od prvého okamihu, ako ho videla. Ešte predtým, než sa táto dvojica dala dokopy, totiž princ randil s jej staršou sestrou a viaceré zdroje uvádzali, že Diana naňho mala slabosť už odvtedy. 

Približne len po 12-tich stretnutiach si dvojica povedala svoje áno. Honosná svadba upriamila pozornosť celého sveta do Londýna a z Diany sa zo dňa na deň stala ikona, ktorá bola zosobnením rozprávky. Nevinné, mladé dievča s dobrým srdcom bolo prototypom modernej princeznej a ich vzťah sa zdal ukážkovým. Ako sa však neskôr ukázalo, bolo to presne opačne. Manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa škrípalo už od začiatku, nakoľko mal syn Alžbety slabosť na svoju bývalú milenku Camillu. Diana sa tak v nefunkčnom manželstve trápila roky a jej jedinou radosťou boli jej synovia William a Harry. 

​Po desiatich rokoch manželstva sa nezhody medzi dvojicou už nepodarilo zamaskovať - a všetkým bolo jasné, že manželstvo je pre týchto dvoch len formalitou. V roku 1992 sa tak dvojica odlúčila a obidvaja žili svojím životom. Rozvod však prišiel podstatne neskôr a to na odporúčanie kráľovnej Alžbety. Tá sa na správanie svojho syna, ale aj svojej nevesty, už nemohla ďalej prizerať. Zaujímavosťou bolo, že Diana v skutočnosti rozvod nechcela - a zrejme do posledného okamihu verila, že by jej manželstvo mohlo nejakým zázrakom fungovať.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:51