profimedia
StoryEditor

Srdcervúci sľub svojej mame William splniť nestihol. Posledné prianie princeznej Diany ostalo nenaplnené

21.11.2021, 15:30
Kráľovská rodina
Aj keď manželstvom s Charlesom Diana veľa získala, veľa tiež stratila...

Len pred niekoľkými rokmi uzreli svetlo sveta dokumenty, ktoré odhaľujú rozvod tejto kráľovskej dvojice. Podľa nich si Diana výrazne polepšila a Charles tak za svoje správanie poriadne zaplatil - a to doslova. ,,Princezná Diana mu vzala všetko do posledného centu. Bolo mi povedané, aby som všetko zlikvidoval, každú jeho investíciu, nech ju môže vyplatiť. Bol z toho veľmi nešťastný,'' prezradil pre zahraničné média Charlesov bývalý finančný poradca Geoffrey Bignell. Ten sa o financie následníka trónu staral desať rokov. 

To však nebolo všetko. Okrem majetku v hodnote 19 miliónov eur, dostala princezná príspevok na prevádzkovanie súkromnej kancelárie, ktorá sa starala o jej charitatívnu činnosť. Takýto majetok získala pretože sa riadila radou právnika. Hoc získala moc a peniaze, stratila však niečo, na čom je skutočne záležalo - a to kráľovský titul. Aj keď bola kráľovná Alžbeta za to, aby si ho mohla Diana po rozvode nechať, Charles trval na opaku. Diana tak stratila formálne spojenie nielen s kráľovskou rodinou, ale najmä so svojimi synmi. 

Princ William mal v tom čase 14 rokov a vedel, že jeho mamu strata titulu veľmi trápi. ,,Princezná Diana mi povedala, ako jeden večer, počas ktorého bola smutná kvôli strate titulu, k nej podišiel William a celou silou ju objal,'' prezradil po rokoch komorník Diany s tým, že už v tom čase bol William mimoriadne chápavý. 

,,Neboj sa, mami. Jedného dňa, keď budem kráľom, ti ten titul vrátim,'' sľúbil jej vtedy William, ktorý chcel pre svoju mamu len to najlepšie. Aj teraz, po vyše 24 rokoch mu neuveriteľne chýba a okrem toho, že si želal, aby jedného dňa videla jeho manželku, vytúžené vnúčatká, ľutuje, že sa nedožila toho, aby jej bol titul vrátený tak, ako jej sľúbil...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 06:18