Nezabúdajte, že komunikácia vo vzťahu je kľúčová.Shutterstock
StoryEditor

Zistite po čom vaše polovičky skutočne túžia. Položte tieto otázky a spoznáte pravdu!

01.10.2024, 08:00
Celebrity

Komunikácia vo vzťahu je kľúčová. V uponáhľanej dobe však často stíhame s našimi polovičkami len povrchné debaty. Utekáme z práce do práce, náhlime sa na stretnutia a pomedzi hektické plány nám zostane čas len na rýchle prehodenie niekoľkých viet. Niekedy by sme sa však mali zastaviť a zistiť, čo naši partneri skutočne od vzťahu očakávajú, čo ich trápi čo teší. Aj v turbulentnej dobe na takéto situácie existuje riešenie. Sú ním tieto otázky, vyskúšate?

Partnerské rozhovory sú často krát poriadne podceňované. K dokonalému vzťahu podľa niektorých stačí láska a vzájomný rešpekt. Avšak pravdou je, že bez komunikácie a diskutovania o rôznych témach, by sme fungovať asi nedokázali. Pomocou debát si vymieňame vzájomné predstavy o živote, delíme sa o svoje strachy aj radosti. Koniec koncov, s kým iným by sme sa mali viac rozprávať ak nie s človekom, s ktorým chceme stráviť celý život?

Ak počas bežných, dynamických dní zisťujete, že na seba máte len minimum času, mali by ste spozornieť. Povrchné výmeny informácií totižto môžu viesť k dlhodobej partnerskej nespokojnosti. Snažte sa spomaliť a nájdite si čas aj na hlbšie debaty. Vyrazte do mesta, dajte si kávu alebo sa len tak prechádzajte. My prinášame niekoľko otázok, vďaka ktorým zistíte naozaj mnoho. Podarí sa vám odhaliť, po čom vaša polovička úprimne a tajomne túži.

Zmeny sú prirodzené

V prvom rade, spokojnosť vo vzťahu neznamená, že nemáte potrebu niečo zmeniť. Znamená to, že ste so svojou polovičkou spokojné, avšak obaja ste ochotní na zmenách a výzvach pracovať. Jednou z prvých otázok, ktoré by ste mali spýtať je napríklad táto: Keby si mohol zmeniť jednu vec na našom vzťahu, čo by to bolo? Aj keď sa možno bojíte odpovede, choďte do toho. Som presvedčená o tom, že komunikácia o takejto sfére vás posunie a prinesie vám želané výsledky.

Skúšajte nové veci

Je niečo čo by si chcel vyskúšať, ale nikdy si o tom nehovoril? Presne takto môže znieť ďalšie otázka, ktorá stojí za vašu pozornosť. Nech už váš partner odpovie čokoľvek, som si istá, že to debatu rozprúdi na plné obrátky. V komunikácií pokojne ďalej pokračujte. Odpovedajte aj vy, premýšľajte, či želania môžete skutočne zrealizovať. Rozvíjajte svoje myšlienky a jednoducho si užívajte jeden druhého.

Utrpenia, ale aj radosti

V ďalšom bode sa snažte preniknúť ešte o niečo hlbšie. Spýtajte sa vášho partnera, čo mu aktuálne spôsobuje najväčšie utrpenie. Opýtajte sa aj to, ako by ste mu s tým mohli pomôcť alebo z čoho tieto problémy pramenia. Každá minca má dve strany a preto nadhoďte aj to, čo mu počas posledného obdobia robí najväčšiu radosť. Spýtajte sa na jeho emócie a pocity a skúste im porozumieť. Práve takéto správanie je pre zdravý vývoj lásky kľúčové.

Viac a menej

Už na začiatku sme spomínali, že zmeny vo vzťahu sú úplne prirodzené. Skúste preto položiť odvážnu, ale podstatnú otázku. Čoho by si v našom vzťahu potreboval viac, aby si sa cítil spokojnejší? Čoho by si naopak potreboval menej? Možno tieto slová vyznejú zvláštne, avšak odpoveď na ne môže byť prínosná. Nebojte sa o veciach hovoriť. Buďte otvorení, úprimní a tolerantní. Som si istá, že sa vám takýto prístup vyplatí.

Nezabúdajte na budúcnosť

Na záver vsaďte aj na jednu naozaj detailnú otázku. Spýtajte sa vašej polovičky na budúcnosť. Ako si predstavuje najbližšie roky s vami, čoho sa obáva a na čo sa teší. Opýtajte sa na jeho skryté túžby a vízie. Pomocou takejto debaty zistíte, či sa vaše predstavy zhodujú alebo sú úplne odlišné. Ak sa líšia, nezúfajte. Na všetky situácie existuje riešenie, stačí len chcieť a odhodlane pracovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. október 2024 08:02