Pozrite sa, vďaka čomu schudla Renée Zellweger.archív
StoryEditor

Diéta, ktorá sľubuje dlhodobé účinky: Takto sa podarilo schudnúť herečke Renée Zellweger

11.04.2024, 17:00
Celebrity

Herečka Renée Zellweger je známa najmä z filmu Denník Bridget Jonesovej, kvôli ktorému sa musela vysporiadať s oblými krivkami a bacuľatými líčkami. Po natáčaní sa jej však s kilami navyše podarilo popasovať vďaka diéte, ktorá sľubuje dlhodobé účinky. Pozrite sa, ako sa jej podarilo schudnúť.

Známej herečke Renée Zellweger sa aj napriek kilám navyše, ktoré musela nabrať kvôli postave Bridget Jones, darí udržiavať štíhlu a vypracovanú figúru. Na rozdiel od filmovej postavy Renée nepije alkohol, nefajčí, dbá o kvalitný spánok a často si dopraje relax. Okrem tanca a cvičenia v posilňovni si dáva veľký pozor aj na stravu. Schudnúť a udržať si štíhlu figúru sa jej podarilo najmä vďaka zónovej diéte. Pozrite sa, v čom toto stravovanie spočíva.

30, 30 a 40

Pri zónovej diéte by mal váš denný príjem predstavovať 30 % tukov, 30 % bielkovín a 40 % sacharidov. Čo sa týka tukov, snažte sa konzumovať predovšetkým mononasýtené tuky, a teda avokádo, orechy či tahini. Z bielkovín je najvhodnejšie chudé mäso, hydina, ryby, nízkotučné jogurty, niektoré druhy syrov a vaječné bielka. Pri sacharidoch sa odporúča konzumácia ovocia, zeleniny, ovsených vločiek a jačmeňa. Ak sa vám nechce deň čo deň všetko vážiť, riaďte sa podľa veľkosti svojej dlane. Zároveň je pri zónovej diéte dôležité konzumovať päťkrát denne. Znie to všetko síce jednoducho, no pripraviť sa musíte aj na isté obmedzenia.

Budete si musieť čo to odoprieť

Ak sa rozhodnete držať zónovú diétu, tak ako Renée, tak aj vy si musíte aspoň čiastočne odoprieť konzumáciu ovocia s vysokým obsahom cukru, škrobovej zeleniny, pečiva, cestovín či raňajkových cereálií. Takisto by do vášho jedálnička nemala patriť údenina, saláma, bravčová masť, plnotučné mlieko a majonéza. Pozor si dajte aj na alkohol, sadené nápoje a kávu. Ak sa vám podarí vydržať a po skončení diéty si už nebudete servírovať len tak hocičo, môžete sa tešiť na niekoľko benefitov.

Pri tejto diéte sa okrem spaľovania kalórii či chudnutia môžete tešiť aj na lepšiu náladu, ktorá je zapríčinená dobrým pocitom zo seba. Takisto vám zónová diéta pomôže po zdravotnej stránke. Nielenže zabráni výkyvom v uvoľňovaní inzulínu, ale zmierni zápal v tele, zbaví vás prechladnutia, podporí dlhovekosť a celkovú výkonnosť.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:09