Moderátorka Soňa Müllerová.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Čo stojí za dokonalými krivkami Soni Müllerovej? Na jej tanieri nesmie chýbať najmä toto jedlo

10.04.2024, 14:00
Celebrity

Soni Müllerovej (62) iste mnohé dámy závidia jej dokonalé krivky a vizáž, ktorá vôbec nenasvedčuje tomu, že už má po šesťdesiatke. No ak si myslíte, že je to genetika, ste na omyle. Soňa kladie veľký dôraz najmä na to, čo konzumuje. Našťastie je na zdravú stravu naladený aj jej partner. Napriek tomu, že pravidelne varí, v kuchyni nie je ochotná tráviť viac než pár minút.

Podľa jej slov varí rýchlo a chutne. Žiadne komplikované recepty a miešanie rôznych ingrediencií. Práve naopak. V kuchyni známej moderátorky sa určite držia hesla „menej je viac.“ S touto gastro filozofiou súhlasí aj jej partner, klenotník Jaroslav Bednár. Napriek tomu, že dvojica býva každý v samostatnom byte, ktoré však susedia na obed či večeru zasadajú spoločne.

Rýchle varenie

Soňa v rozhovore pre rádio Melody priznala, že v kuchyni nerada trávi veľa času, hoci dbá na to, aby jej strava bola zdravá preferuje minutky. Pred vystávaním pri sporáku dá radšej prednosť prechádzke v lese so psom. Aj preto sú jej recepty v prvom rade jednoduché, rýchle a skladajú sa len zo základných surovín: „My sme takí bio s mojim partnerom. Snažíme robiť proste veci, ktoré sú iba zo základných surovín, takže všetko rýchlo, rýchlo, šup, šup.“ Ich jedálniček tvorí množstvo ovocia, zeleniny, strukovín a mäso jedia len raz do týždňa. Na tanieri majú v prvom rade ryby: „Snažíme sa jesť ryby. My sme už v takom veku, kedy sa dokonca hovorí aj medicínsky, že by sme teda to mäso mali iba raz do týždňa, takže snažíme sa viacej rýb a ovocia, zeleniny a strukoviny.“

Chceli štíhle hlásateľky

Motiváciou pre zdravý životný štýl bolo v Soninom prípade určite aj to, že si to vyžadovala jej pracovná pozícia. Od hlásateliek, ktoré boli v tom čase veľmi v kurze za očakávalo, že budú dobre vyzerať a aj ich postavy budú spĺňať nejaké kritéria a normy: "Keď som prišla na kasting, tak sa ma pýtali či cvičím. Mamina mi vtedy vyplietla sveter, bola veľmi šikovná. So sponkou vo vlasoch som išla. Ten konkurz mal vtedy tri dni, ale prešla som. S tý, že si ma zavolal ten šéf a hovorí mi - Soňa a vy cvičíte? Zamyslela som sa, že prečo? A on, ale mali by ste," zasmiala sa dnes. "Mali predstavu, že hlásateľka by mala byť štíhla a ja som bola bacuľatá. Nezačala som cvičiť, nejak životom to samé odišlo. Aj keď tú bacuľatú tvár mám stále," dodala. Je to výhoda, Soňa aj vďaka tou pôsobí mladistvo, čo jej kolegyňa pred rokmi hovorila, ako to neskôr ocení. 

Po rokoch obnovili vzťahy

Úspešná moderátorka prezradila, že po dvadsiatich rokoch s bývalými kolegami opäť oprášili svoje vzťahy. Ešte začiatkom roka zorganizovala stretnutie, na ktorom nechýbala ich niekdajšia moderátorská zostava. Prezradila, že aj po rokoch si stále majú čo povedať, založili si dokonca skupinu v  aplikácii a sú v dennom kontakte. Ak aj medzi niektorými kolegami bola rivalita či problémy, dnes sa na dané situácie pozerajú s nadhľadom. Nikto však o prípadných konfliktoch nemal ani tušenia: „Ja som vždy hovorila, že hlásateľky sú taký ohrozený životný druh, pretože sme boli naozaj, nás bolo veľmi málo a my sme navonok boli veľmi pevné. Vo vnútri bolo kadečo, ono je to tak ako to býva vo vzťahoch, ale teda navonok sme držali spolu.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:09