Maroš MolnárInstagram/Maros Molnar
StoryEditor

Maroš Molnár: „Cvičiť kvôli kráse je plytký cieľ.“ Vymenoval dôvody ako zmeniť pohľad na fitnes!

23.09.2023, 08:00
Celebrity

Maroš Molnár (50) je známy fitnes tréner, ktorý ľuďom ukazuje nie len to, ako správne cvičiť, ale predovšetkým to, ako si nastaviť zdravý a udržateľný životný štýl. Jeho zverenci dosahujú pod jeho vedením svoje ciele. Väčšinou ide o chudnutie, no podľa jeho slov by mala byť vaša motivácia väčšia, než len pekne vyzerať.

Krása sa väčšinou spája práve so sexi krivkami. Ženy túžia byť štíhle preto, aby sa páčili nie len sami sebe, ale aj okoliu. Podľa známeho trénera by ste však mali prihliadať na niečo úplne iné.

Povrchná krása

Väčšina ľudí má pri začiatkoch v cvičení jediný cieľ a to schudnúť. Tréner s dlhoročnými skúsenosťami má na to však iný názor: „Cvičiť iba kvôli kráse, to je plytký cieľ, ale cvičiť pre zdravie, silu, sebavedomie a na to, aby ste sa cítili lepšie a boli výkonnejší má omnoho hlbšiu podstatu.“ Asi sa v tomto príklade našlo mnoho ľudí. Je na čase však pre seba začať niečo robiť nie len preto, aby ste splnili nejaký pomyselný ideál krásy. Zdravie by ste mali mať na prvom mieste a práve váš zdravotný stav a to, ako sa budete cítiť by vás malo motivovať k pravidelnému pohybu.

Aký ste, to vyžarujete

Maroš tvrdí, že cvičenie ide ruka v ruke s tým, ako sa cítite. A to sa netýka len vás, ale aj vášho okolia. Máte lepšiu náladu, nebývate nervózny a rovnako tak máte oveľa viac energie. „Keď sa cítiš zdravo, tvoje okolie ťa vníma inak a vyžaruješ úplne inú energiu, takže to by mala byť podstata cvičenia.“ Nuž, zrejme na tom niečo bude a určite stojí za to vyskúšať iný prístup k samotnému cvičeniu, pohybu aj prípadnej zmene stravovacích návykov.

Tréner, ktorý sa dostal do povedomia verejnosti vďaka úspešnému formátu Extrémne premeny je už aj úspešný influencer na poli zdravého životného štýlu. Pomohol už desiatkam morbídne obéznych ľudí zbaviť sa komplexov a nadváhy. Ich životný štýl nezmenil len vďaka tvrdým tréningom. Musel nastaviť aj ich psychiku čo v mnohých prípadoch nebolo ľahké. 

ANKETA
Je podľa vás Maroš Molnár dobrý tréner?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 02:17