Tento šalát je plný vitamínov a živín, no je skvelý aj pri chudnutí.dreamstime
StoryEditor

Obľúbite si ho okamžite! So šalátom zelenej bohyne chudnú aj známe celebrity

14.06.2022, 18:00
Celebrity

Hitom internetu stal šalát zelenej bohyne, ktorý neobsahuje takmer žiadne kalórie. Jeho lahodná chuť nepoteší len nadšencov zdravej výživy a jedla, ale aj tých, ktorí túžia schudnúť pár kíl navyše. Tento recept je jednoduchý, rýchly a pomôže vám dostať do tela potrebné vitamíny zo zeleniny.

Recept na šalát zelenej bohyne zverejnila na sociálnych sieťach blogerka Melissa, ktorá tvrdí, že si jeho chuť obľúbite okamžite. Túto dobrotu do svojho jedálnička zaradili aj mnohé celebrity, ako napríklad známy vizážista James Charles či americká speváčka Lizzo. Tento šalát sa skladá najmä so zeleniny, ktorá je zaliata lahodným bylinkovým dresingom. Je plný vitamínov, potrebných živín, antioxidantov, minerálov a neobsahuje takmer žiadny tuk. Posilní vašu imunitu, zrýchli metabolizmus a predovšetkým pomáha s chudnutím. Vyskúšajte si urobiť šalát zelenej bohyne aj vy.

 

Budete potrebovať:

1 malú hlávku bielej kapusty

1 šalátovú uhorku

1 zväzok jarnej cibuľky

Za hrsť pažítky

Dresing:

Za hrsť listov bazalky

Za hrsť čerstvého špenátu

1 šalotka

2 strúčiky cesnaku

Šťava z citróna

60 ml olivového oleja

30 g vlašských alebo kešu orechov

40 g droždia

1 ČL soli

2 PL ryžového octu

 

Postup:

Kapustu, uhorky a ostatné suroviny umyte a nakrájajte na malé kúsky. V mixéri zmiešajte všetky suroviny, ktoré sú potrebné na dresing. Mixujte dovtedy, pokým nevznikne jemná zálievka. Nalejte ho do pripraveného šalátu a poriadne premiešajte. Každý kúsok zeleniny by mal byť obalený dresingom. Šalát môžete podávať s tortillovými čipsami, kuracím mäsom alebo avokádom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 00:10