Pripravte si zdravé recepty spolu so Zuzanou Vačkovou.instagram/zuzanavackova
StoryEditor

Zuzana Vačková to v kuchyni vie. Pripravte si zdravé a fit recepty spolu s ňou

02.06.2022, 15:00
Celebrity

Herečke Zuzane Vačkovej sa pred nejakým časom podarilo úspešne schudnúť a dostať sa na vysnívané číslo na váhe. Nielenže začala pravidelne cvičiť, ale zmenila svoj každodenný jedálniček, ktorý sa skladá z veľkého množstva zdraviu prospešných surovín. Pripravte si niekoľko fit receptov spolu s ňou.

Chystáte sa už na sezónu plaviek, no stále nie ste spokojné so svojou postavou? Každý vie, že nielen pohyb, ale aj správna strava je základom úspešného chudnutia. Sama Zuzana Vačková, ktorá je stále viac vo forme, vám môže byť príkladom. Pripravte si spolu s ňou zdravé a fit recepty, ktoré vám nezaberú veľa času a ani vás nebudú stáť desiatky eur.  

 

Kelová polievka

Budete potrebovať:

1 stredne veľký kel

1 cibuľa

Soľ

Mleté čierne korenie

Rasca

Majorán

1 PL mletej červenej papriky

Olivový olej

Voda

Postup:

Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte ju na pripravenom rozpálenom olivovom oleji. Pridajte rascu, čierne korenie a soľ. Kým sa zmes bude pomaly restovať, pripravte si kel, ktorý zbavte hrubého hlúbika. Nakrájajte ho na menšie časti a vložte do pripravenej cibule. Pridajte mletú papriku a zalejte približne 1,5 litrom vriacej vody. Povarte 20 minút, pridajte majorán a odstavte z ohňa.

 

Hliva ako bojovníčka proti kilám

Budete potrebovať:

1 ČL mletej červenej papriky

300 g hlivy ustricovej

1 cibuľa

Olivový olej

Mleté čierne korenie

Soľ

Voda

Postup:

V hrnci zohrejte olivový olej, do ktorého pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, mletú červenú papriku a restujte. Medzi tým si nakrájajte hlivu ustricovú a spolu s čiernym korením pridajte do zmesi. Hliva nie je skvelá len proti vírusom, ale pomáha aj s baktériami či kilami navyše. Zalejte pohárom čistej hody, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť približne 20 minút. Aby ste z hlivy vyťažili čo najlepšiu chuť a potrebné vitamíny, podávajte ju s uvarenou ryžou alebo zemiakmi.

Banánový chlebík

Budete potrebovať:

4 banány

210 g špaldovej múky

75 g cukru

1 prášok do pečiva

Štipku soli

75 ml oleja

Mletú škoricu

Rastlinné mlieko

Postup:

Banány ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a poriadne ich roztlačte lyžicou, aby vám vznikla hladká kaša. Prilejte olej a do zmesi nasypte cukor, múku, škoricu, soľ, kypriaci prášok. Dobre premiešajte. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka. Formu na pečenie potrite olejom a posypte múkou. Vložte do nej zmes, ktorú pomocou varechy rovnomerne uhlaďte. Posypte cukrom a pečte na 180° 45 min.  

Quinoa so zeleninou

Budete potrebovať:

Quinoa podľa chuti

3 väčšie šampiňóny

Šalotku

Cesnak

Čili

1 menšiu cuketu

1 mrkvu

3-4 cherry paradajky

Brokolicu

Soľ

Mleté čierne korenie

Slnečnicové semiačka

Avokádo

Postup:

V osolenej vode uvarte jednu šálku quinoi. Nakrájate nadrobno cesnak a čili, ktoré orestujte na pripravenou rozpálenom oleji. Medzitým si pripravte šalotku a huby. Je na vás či siahnete po hlive alebo šampiňónoch. Pokrájané ich vložte k cesnaku a čili, restujte. Pridajte nastrúhanú mrkvu, brokolicu, cuketu, za hrsť slnečnicových semiačok a paradajky. Keď je zelenina mäkká, nasypte do nej štipku soli, korenie a quinou. Pre chuť môžete pridať aj polovicu zrelého avokáda.  

Jablkovo – makový koláč bez štipky múky

Budete potrebovať:

4 vajcia

400 g jabĺk

200 g mletého maku

200 g tvarohu

Prášok do pečiva

Vanilkový extrakt

2 PL medu

Postup:

Oddeľte žĺtka od bielkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Nastrúhajte jablká. Do misky k žĺtkom pridajte mak, pripravené jablká, tvaroh, prášok do pečiva a vanilkový extrakt. Zmes oslaďte podľa chuti medom. Všetko spolu zmiešajte a pridajte vyšľahané bielka. Formu na pečenie vyložte papierom, na ktorý rovnomerne poroztierajte cesto. Pečte na 170° približne 60 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:30