Toto sú najlepšie kontroverzné dokumenty o životoch slávnych celebrít, ktoré stoja za pozretie.instagram/britneyspears
StoryEditor

Britney, Iveta alebo Amy: Tieto a ďalšie kontroverzné dokumenty vám odhalia pravdu o živote hudobných legiend

07.05.2022, 09:00
Celebrity
Sociálne siete alebo novinové články umožňujú fanúšikom dozvedieť sa viac o ich obľúbených celebritách. No predstavujú len malé útržky z ich života, a preto o niektorých osobnostiach vznikajú dokumenty, ktoré odhaľujú to, čo bolo verejnosti zamknuté. Toto sú najlepšie z nich.

Viete, čím si musela prejsť Amy Winehouse, Demi Lovato či Iveta Bartošová? Prinášame vám pár kontroverzných hudobných dokumentov, ktoré ukazujú život celebrít v ich pravom svetle. Často o nich totiž poznáme len základné a povrchné informácie, ktoré buď celebritu zneucťujú, alebo prikrášľujú. Zistite pravdu o živote Ivety Bartošovej či zbavení svojprávnosti Britney Spears.

Iveta (2022)

Už čoskoro budete mať možnosť vidieť na filmových plátnach dokument o Ivete Bartošovej s názvom Iveta. Režiséri sa ho rozhodli rozdeliť do troch častí a spraviť tak z neho mini seriál. Každá časť ukazuje talentovanú českú herečku a speváčku v inom svetle. Dokument by sa mal zaoberať Ivetiným pohľadom na život. Môžete sa dozvedieť viac o speváčkinom dospievaní, úspešnej kariére či hádkach, sklamaní a nádeji. Séria sa zameriava najmä na jej začiatky vo svete šoubiznisu, ktoré sú spájané so spevákom Petrom Sepéšim. S ním však Ivetu nespájal len pracovný, ale aj romantický vzťah, ktorý verejnosť vnímala ako dokonalý, no pravda bola úplne odlišná od reality.

 

Karel (2020)

Vlastný dokumentárny film má aj mnohonásobný držiteľ Českého slávika Karel Gott. Tento dokument je zaujímavý tým, že bol natáčaný počas celého jedného roka, vďaka čomu obsahuje intímny pohľad do súkromia a duše maestra, najmä počas jeho choroby. Nechýba v ňom ani spevákova otvorenosť, ľudskosť, nadhľad či humor. Zároveň ukazuje Karla v inom svetle, kde sa kamery väčšinou vypínajú. V dokumente sa zo slávnej osobnosti stáva nadšený maliar, milujúci manžel a otec svojich dcér. Ak túžite nahliadnuť do života tohto legendárneho speváka, vydajte sa s ním vďaka tomuto filmu na miesta, ktoré zanechali v jeho srdci veľkú stopu.

 

Osloboďte Britney Spears (2021)

Pamätáte si na to, keď svet obletela správa, že sa princezná popu psychicky zrútila, oholila si hlavu a napokon bola zbavená svojprávnosti? Pre nejedného fanúšika Britney Spears bol rok 2007 plný otázok a prekvapení. Dokument o americkej speváčke hovorí o tom, že väčšina ľudí si spočiatku myslela, že Britney neuniesla svoju slávu, a preto sa jej život obrátil zo dňa na deň hore nohami. Pravda je však úplne iná. Režiséri sa snažili zmapovať celú jej kariéru od samého začiatku. Jej stav napokon pripísali práve médiám a paparazzom, ktorí boli za jej chrbtom celé roky. Takisto sa vďaka dokumentu môžete dozvedieť viac o zbavení svojprávnosti. Nielenže jej otec rozhodoval o každom kroku svojej dcéry, ale staral sa o všetky financie a zakazoval jej otehotnieť.

 

Amy (2015)

Talentované dievča a hudobná ikona Amy Winehouse zostala dodnes v srdci veľkého množstva ľudí. Speváčka bohužiaľ zomrela v roku 2011 na otravu alkoholom v kombinácii s bulímiou. Dokument s názvom Amy odhaľuje, kto bola v skutočnosti a čo skrývala pred okolitým svetom. Film zachytáva cestu, ako sa z obyčajného chudobného dievčaťa stala úspešná speváčka, ktorá však padla do sveta návykových látok a dostala sa do klubu 27. Tento dokument je neskutočne dojímavý, smutný, no krásny zároveň. Určite stojí za pozretie.

 

Demi Lovato: Tanec s diablom (2021)

Herečka a speváčka Demi Lovato šokovala v roku 2018 mnohých fanúšikov, keď svet obletela správa, že sa predávkovala heroínom. Dokument Tanec s diablom je úprimnou spoveďou speváčky, ktorá priznáva, že má dlhodobo ťažké psychické problémy. Otvorene hovorí o živote s bulímiou, znásilnení, ale aj o predávkovaní či troch mŕtviciach a infarkte, ktorý napokon prežila. Demi Lovato sa nesnaží nič zastierať, dokonca sama priznáva, kedy a pri akej príležitosti bola pod vplyvom drog, zatiaľ čo do kamery s úsmevom tvrdila, že je všetko v poriadku. Film je síce drsný, ale speváčkin stav môže byť veľkým príkladom pre mladé dievčatá, ktoré zažívajú podobné problémy.

 

Kurt Cobain: Montage of a Heck (2015)

Kurt Cobain bol skladateľ, gitarista a spevák z legendárnej skupiny Nirvana. Dokument, ktorý bol natočený v roku 2015, nie je síce prvý, no mnohí ho považujú za najlepší a najdôvernejší. Tvorcovia sa rozhodli, že fanúšikom ukážu doposiaľ neznáme zábery, poznámky, rozhovory s rodinou či priateľmi a nevydanú pieseň Kurta Cobaina. Zároveň môžete vďaka nemu nahliadnuť na spevákove detstvo, lásku či život jeho dcéry, ktorá si na svojho otca pamätá len hmlisto. Aj keď je spevák už 21 rokov mŕtvy, stále by sme si mali pripomínať, aké talentované osobnosti odišli na onen svet veľmi priskoro. Rovnako ako Amy, aj Curt totiž patrí do slávneho klubu 27.

 

Madonna: S Madonnou v posteli (1991)

Dokumentov o kráľovnej popu bolo natočených už mnoho, no jeden z nich je naozaj výnimočný. Snímka S Madonnou v posteli zachytáva speváčku v dobe jej celosvetového turné. Neodohráva sa však len na pódiách, ale aj v zákulisí. Naznačuje, že jej život nebol vždy len o škandáloch a extravagancii. Madonnu môžete v tomto dokumente vidieť ako ženu, ktorá sa venuje charitatívnym záležitostiam, nahráva úspešné albumy a úprimne rozpráva o tom, aké boli jej začiatky a prečo sa jej život stal tak sexistický.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 00:22