Bábike Barbie prepožičali vzhľad niekoľké známe celebrity.dreamstime
StoryEditor

Slávne celebrity ako bábiky od Mattela. Najstaršou predlohou pre Barbie je podobizeň kráľovnej Alžbety

02.05.2022, 15:00
Kráľovská rodina
Bábika Barbie sa prvýkrát objavila na trhu v roku 1959. Okamžite sa stala jednou z najikonickejších postáv americkej popkultúry, ale aj snom každého malého dievčaťa. V priebehu rokov sa jej vzhľad menil a neraz sa objavila na pultoch hračkárstiev v podobe známej celebrity, dokonca aj Kráľovnej Alžbety.

Bábika Barbie sa na trhu nachádza už od roku 1959 a okrem astronautky, slávnej tenistky či aktivistky sa výrobca Mattel rozhodol, že bude vytvárať bábiky aj v podobe známych celebrít. Nie každý sa môže pochváliť tým, že si od neho Barbie prepožičala vzhľad, no kráľovná Alžbeta môže. 

Kráľová Alžbeta

Výrobca hračiek sa rozhodol, že pri príležitosti 70. výročia nástupu britskej panovníčky na trón vydá bábiku Barbie v podobe kráľovnej Alžbety II. Bábika je oblečená v šatách slonovinovej farby, cez ktoré je prehodená modrá šerpa zdobená medailónmi a stuhami. Takisto má na hlave korunu. Tá má totožnú podobu s tou, ktorú mala na sebe kráľovná v deň svojej svadby.

Princ William a Kate Middleton

Okrem kráľovnej Alžbety sa pre Matella stal inšpiráciou aj princ William a Kate Middleton. Ich bábiky boli vytvorené na ich prvé výročie svadby. Keďže sú jedným z najobľúbenejších kráľovských párov, dodnes sú tieto repliky u ľudí najvyhľadávanejším zberateľským kúskom. Princ William je oblečený v svadobnom obleku a Kate v identických svadobných šatách. Nechýba ani korunka, kytica či detaily na princovej šerpe.

Prvá Bábika Barbie

Prvou celebritou, ktorá sa stala predlohou pre vzhľad bábiky Barbie, bola britská supermodelka Twiggy. Vyrobená bola v roku 1967, mala na sebe žltozelené šaty a vysoké čižmy. Napodobenina modelky odštartovala dlhý rad bábik vyrobených podľa vzhľadu celebrít a módnej elity. Keď si ju však porovnáte s tými súčasnými, tvár Twiggy vyzerá trochu strašidelnejšie a menej identicky.

Audrey Hepburn

Jednou zo spomienkových bábik je aj herečka, módna ikona a legenda Hollywoodu Audrey Hepburn. Spoločnosť Mattel sa na jej počesť rozhodla vytvoriť identický vzhľad z filmu Raňajky u Tiffanyho. Herečkinu eleganciu a ženskosť zachytili v každom detaile, od jej zmyslu pre štýl až po dokonalú postavu a výzor. Malá bábika má na sebe oblečené priliehavé čierne šaty, bielu šatku či korunku, ktorá je totožná s tou z filmu.

Marilyn Monroe

Kto by nepoznal americkú herečku a jeden z najväčších sexsymbolov Marilyn Monroe? Existuje hneď niekoľko identických bábik známej hviezdy, no asi k tým najlepším patrí tá, ktorá má oblečené biele šaty zo scény filmu Slamený vdovec. Nechýba ani efekt vetra pod šatami, ktoré si Marilyn zachytáva rukami.  

Reese Witherspoon

Jednou zo súčasných celebrít, ktorá mala možnosť dostať sa na pulty hračkárstiev v podobe bábiky Barbie, je Reese Witherspoon. Zobrazuje ju ako postavu Elle Woods z legendárneho filmu Pravá blondínka. Bábika je oblečená v ružovom komplete a v rukách drží malého psa. Herečka navyše potvrdila, že sa má dokonca podieľať na natáčaní dokumentu o zrode samotnej Barbie. Uvidíme či bude film tak skvelý ako Mattelove bábiky.

Beyoncé

Speváčke Beyonce vyrobili už niekoľko bábik Barbie. Najzaujímavejšou z nich je tá z odovzdávania cien Grammy, kde bola speváčka tehotná so svojimi dvojičkami. Výroba tejto bábiky mala symbolizovať poctu samotnej Beyonce, ktorú nič nezastaví, aj keď sa nachádza v pokročilom štúdiu tehotenstva. Je jasné, že speváčke jej bábiky robia veľkú radosť. V roku 2021 sa dokonca so svojím mužom rozhodla, že sa na Halloween obliečie ako Barbie.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, speváčka a herečka, taktiež prepožičala dvakrát svoj vzhľad najznámejšej bábike na svete. Jej prvá Barbie je z roku 2012, kedy si hviezda na udeľovanie Oscarov obliekla nádhernú róbu od známeho módneho návrhára. Jediné, čo bábike chýba, sú speváčkine slávne krivky. Možno by sa mal Mattel v budúcnosti zamerať aj na kopírovanie postavy reálnych žien, a nie len na výzor.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. apríl 2024 16:51