Pozrite sa, ako by mal vyzerať váš jedálniček podľa znamenia zverokruhu.dreamstime
StoryEditor

Správna strava podľa horoskopu: Býci si musia strážiť líniu, Raci by sa mali vyhýbať soli a koláčikom

30.10.2022, 15:00
ASTRO

Niektoré z vás milujú sladké, iné nedajú dopustiť na fastfoodové jedlá. Síce máte každá iné chute, mali by ste vedieť, ktorý typ stravy je pre vás vhodný a ktorý naopak nie. Ak túžite zostať zdravé, štíhle a krásne, váš dátum narodenia vám prezradí, aké jedlá vám robia dobre a akým by ste sa mali vyvarovať. Takto by mala vyzerať vaša strava podľa znamenia zverokruhu.

Či už patríte k plnším alebo naopak štíhlejším typom žien, je dôležité vedieť, čo vášmu telu robí dobre a čo nie. Možno nechudnete, pretože prijímate málo zeleniny alebo sa vám nedarí pribrať, pretože zabúdate dodať telu potrebné vitamíny a minerály. Aby ste boli so svojou postavou a celkovým zdravým naozaj spokojné, zistite, čo by ste si mali na tanier servírovať vy.

Baran

Ženy, ktoré sa narodili v znamení Baran, majú veľmi dobré spaľovanie. Ich jedálniček by sa mal skladať najmä z hydiny, rýb, mliečnych výrobkov, ovocia, zeleniny a celozrnných produktov. V strava potrebujú prijímať fosfát draselný, ktorý nájdu v šaláte, karfiole či cibuli. Vyvarovať by sa naopak mali tvrdému alkoholu či vínu, ktoré môžu nahradiť šampanským. Ak túžia schudnúť, skvelá pre nich môže byť Atkinsonova diéta, ktorá netrpezlivým Barankám prinesie rýchle výsledky.

Býk

Ak patríte k ženám narodeným v znamení Býka, potom viete, že si musíte neustále strážiť líniu. Práve z toho dôvodu by ste mali občas obmedziť prílohy k hlavnému jedlu alebo večeru. Rovnako tak sa vyhnite tučným jedlám, pečivu a sladkostiam. Skvelou pre vás naopak môže byť zeleninová strava, chudé mäso, ale aj ryby, morské plody či rôzne druhy orechov. Z ovocia sa snažte vyťažiť vitamín C, ktorý vaše telo naozaj potrebuje.

Blíženci

Ženy narodené v Blížencoch nemávajú veľké problémy s nadbytočnými kilami. V podstate si môžu dopriať čokoľvek, no mali by sa snažiť o to, aby v ich jedálničku boli predovšetkým obilniny, strukoviny, sójové potraviny, netučné mäso a vajcia. Pravidelne by si mali dopĺňať vitamín A a E, ktorý prospieva ich nervovej sústave. Síce s chudnutím problém nemajú, vyvarovať by sa mali tučným, koreneným a veľmi slaným jedlám.

Rak

Rovnako ako Býk, tak aj ženy narodené v znamení Raka majú sklon k priberaniu, a to najmä v oblasti brucha. Práve preto by sa mali snažiť vyvarovať soli, ťažkým a sladkým jedlám, ale aj koláčikom či čokoláde. Skvelá je pre nich naopak strava bohatá na vlákninu, enzýmy a vitamíny. Jedálniček by sa mal skladať z ovocia a zeleniny rôzneho druhu.

image

znamenie Rak

dreamstime

Lev

Narodili ste sa v znamení Lev? Pravdepodobne máte v obľube veľmi korenené jedlá, exotické a výraznejšie chute. Keďže musíte cez deň vydať veľa energie, mali by ste si dopriať čo najviac hovädzieho mäsa, rýb, vajec, ryži či sóji. Ak si budete chcieť zamaškrtiť, skúste napríklad orechy a mandle, pretože sladké tyčinky pre vás rozhodne nie sú vhodné. Rovnako tak odolajte tvrdému alkoholu a nezdravým čipsom.

Panna

Panny mávajú časté problémy s trávením, a preto by mali dbať o výber tých správnych jedál. Ak ste sa narodili v tomto znamení, doprajte si cez deň čo najviac vlákniny, celozrnných a acidofilných mliečnych výrobkov. Nezabúdajte ani na jablká, morčacie mäso a ľanové semienka. Snažte sa vyvarovať tučnému mäsu a bielemu pečivu, ktoré vám rozhodne nerobí dobre.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:24