Zrkadlo na nesprávnom mieste vám môže priniesť smolu a negatívnu energiu.dreamstime
StoryEditor

Zrkadlá by ste nemali mať v spálni ani oproti sebe: Toto všetko dokážu ovplyvniť svojou magickou mocou

26.10.2022, 06:00
ASTRO

O zrkadlách sa hovorí, že majú magickú moc. Na jednej strane slúžia ako ochrana, na druhej sú bránou do iných dimenzii a môžu nosiť smolu. Práve z tohto dôvodu by ste mali vedieť, ako a kde ich v domácnosti umiestniť. Nemali by ste ich mať napríklad v spálni ani oproti sebe. Pozrite sa, prečo to tak je a čo všetko dokážu zrkadlá ovplyvniť.

Správnemu umiestneniu zrkadiel sa venuje najmä tradičné čínske feng-šuej, ktoré hovorí, že vďaka svojej sile dokážu zrkadlá odnášať z domácnosti pozitívnu energiu. Určite ste už niekedy počuli o tom, že zrkadlo by ste rozhodne nemali stavať oproti dverám. Môže vám totiž do bytu priniesť negatívnu energiu. Rovnako tak feng-šuej radí, že by sa vo vašom zrkadle mali odrážať len pozitívne veci. Dajte si preto pozor, aby sa v ňom neodrážalo WC, kôš, skriňa alebo neporiadok. Keďže zrkadlá dokážu ovplyvniť naozaj mnohé, prezradíme vám, čomu ďalšiemu by ste sa pri ich umiestňovaní mali vyvarovať.

Zrkadlo v spálni privoláva bytosti z iného sveta

Jednou z miestností, do ktorej by ste zrkadlá v žiadnom prípade nemali umiestňovať, je spálňa. Zrkadlo v tejto miestnosti môže ovplyvniť všetky životné oblasti. Ak by ste sa rozhodli, že do spálne predsa len zrkadlo dáte, myslite na to, že by nemalo byť postavené proti posteli, pretože keď spíte, ste najzraniteľnejší. Podľa feng-šuej z neho totiž môžu vystupovať rôzne bytosti z iných svetov. Rovnako by sa zrkadlo nemalo nachádzať ani posteľ chorých, pretože namiesto snahy o uzdravenie môže ich dušu lákať na odchod.

image

V žiadnom prípade neukladajte zrkadlo oproti postele.

dreamstime

Zo stropu preč

Takisto je nevhodné, ak umiestnite zrkadlo na strop v spálni. Áno, môže sa vám v tejto polohe páčiť najmä kvôli chvíľam vášne, no rozhodne nie je pre vás dobré. Keď sa nečakane v noci zobudíte, môžete sa napríklad zľaknúť svojho odrazu, svetla alebo tieňa v zrkadle. Okrem toho, sa o zrkadlách hovorí, že cez ne môžu prechádzať nadprirodzené sily, ktoré by vás mohli ohroziť. Radšej preto siahnite po malom zrkadle, ktoré položíte niekde na bok tak, aby sa v ňom nič neodrážalo.

Nikdy nie oproti sebe

Jedným z najhorších umiestnení zrkadiel je podľa feng-šuej ich zavesenie oproti sebe. Ak ich takto umiestnite, môže sa v nich zaseknúť pozitívna energia. To by možno nebol taký problém, no tým, že sa oproti zrkadlu bude nachádzať ďalšie, energia namiesto do priestoru v byte bude prúdiť od jedného zrkadla k druhému. Tým sa ochudobníte o šťastie a prinesiete si do domácnosti smolu.

Pozitívna stránka zrkadiel

Zrkadlá však nemajú len svoju negatívnu stránku. Vďaka svojej ochrannej moci, schopnosti odrážať a blokovať negatívnu energiu, môžu byť dokonca aj skvelými pomocníkmi. Dodnes sa medzi ľuďmi traduje, že ak umiestnite zrkadlo do detskej postieľky, vaše dieťa bude chránené pred zlými duchmi a bytosťami z iného sveta. No pozor, takéto zrkadlo však musí byť veľmi malé. Podobný účinok môže mať vreckové zrkadlo aj vo vašej kabelke, ktoré bude odrážať všetku smolu a negatívnu energiu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. júl 2024 18:11