Pozrite sa, ako by mal vyzerať váš jedálniček podľa znamenia zverokruhu.dreamstime
StoryEditor

Správna strava podľa horoskopu: Býci si musia strážiť líniu, Raci by sa mali vyhýbať soli a koláčikom

30.10.2022, 15:00
ASTRO

Niektoré z vás milujú sladké, iné nedajú dopustiť na fastfoodové jedlá. Síce máte každá iné chute, mali by ste vedieť, ktorý typ stravy je pre vás vhodný a ktorý naopak nie. Ak túžite zostať zdravé, štíhle a krásne, váš dátum narodenia vám prezradí, aké jedlá vám robia dobre a akým by ste sa mali vyvarovať. Takto by mala vyzerať vaša strava podľa znamenia zverokruhu.

Váhy

Váhy mávajú väčšinou štíhlejšiu postavy a kilá im rozhodne nezvyknú robiť problém. Môže za to aj fakt, že sú často vegetariánkami alebo vegánkami. Dôležité je pre nich, aby si strážili potný režim. Nemôžu zabúdať ani na dostatočný prísun ovocia, morských produktov či strukovín. Dopĺňať by si mali aj minerály, ako horčík a vitamín B. Vyvarovať by sa mali naopak tvrdému alkoholu a ťažkým prílohám.

Škorpión

Ak ste sa narodili v znamení Škorpióna, s udržiavaním štíhlej línie nemávate problém, no aj tak by ste sa mali vyhýbať mliečnych výrobkom, ktoré vás zahlieňujú. Takisto si dajte pozor aj na sladké či tučné múčniky a vyprážané pokrmy. Skvelá je pre vás naopak listová zelenina, všetky druhy rýb, orechy, semená a jedlá bohaté na vitamín C. Svoj jedálniček nezabudnite vylepšiť paprikou alebo koriandrom.

image

znamenie Škorpión

dreamstime

Strelec

Strelkyne by sa mali kvôli svojej záľube k cestovaniu pravidelne detoxikovať, a to najmä prostredníctvom zeleninových štiav alebo bylinkových čajov. Váš jedálniček by sa mal skladať z rýb, ryže, sóji, ovocia a zeleniny. Dôležité je dopĺňať doňho aj vitamíny a minerály, ktoré vášmu telu len prospejú. Obmedzte naopak zemiakové prílohy, hovädzie mäso a predovšetkým vynechajte pivo či všemožné alkoholické drinky.

Kozorožec

Ak ste sa narodili v znamení Kozorožec, pravdepodobne často trpíte na usadzovanie rôznych škodlivín v kĺboch a celom tele. Práve z tohto dôvodu by ste si mali strážiť pitný režim a obmedziť mlieko a mliečne výrobky. Na druhej strane sú pre vás skvelé všetky druhy rýb, listová zelenina, ale aj jahňacie a hydinové mäso. Nezabúdajte ani na prílohy v podobe šošovice a ovocie ako marhule, citrusy či slivky a figy.  

Vodnár

Keďže ste neustále v pohybe, máte veľké šťastie, pretože si nemusíte robiť ťažkú hlavu s nadbytočnými kilami. Do svojho jedálnička by ste sa však mali snažiť zapojiť čo najviac morských plodov, mliečnych produktov a zeleniny, vrátane zeleru, cukety a kukurice. Naopak si dávajte pozor na tučné mäso a vyprážané jedlá.

Ryby

Aj keď ženy narodené v znamení Ryby nemávajú problém s priberaním, väčším postrachom sú pre nich rôzne závislosti ako lieky, alkohol či fajčenie. Práve preto by sa ich mali čo najskôr zbaviť a spraviť si taký jedálniček, pri ktorom zabudnú na tieto nezdravé chute. Skúste siahnuť najmä po chudom mäse, listovej zelenine, morských riasach, ale aj rôznych druhoch orechov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 13:05