
Niektoré druhy potravín mrazením vôbec nestrácajú na svojej kvalite, chuti či textúre. Sú však aj potraviny, ktorým práve takéto uskladnenie vôbec neprospieva.
Ovocie a zelenina
Z ovocia a zeleniny máte najmä v lete často prebytky, ktoré neviete rýchlo spotrebovať. Niektoré z nich môžete pokojne zamraziť a vychutnávať si ich výnimočnú chuť aj v zime. Mraziť by ste však určite nemali žiadne plody, ktoré obsahujú príliš veľa vody, pretože to ovplyvňuje nie len ich chuť, ale aj textúru, kvôli ktorej sa stávajú úplne nejedlými. Do tejto kategórie patrí cuketa, rôzne druhy šalátov, paradajky, reďkovky, ale aj vodný melón či citrusové plody. Naopak hrozno, aj napriek tomu, že vodu obsahuje, je skvelé aj po zamrazení. Tá chuť vás určite prekvapí.
Prílohy
Ostala vám ryža, cestoviny či varené zemiaky? Aj v tomto prípade vám odporúčame nájsť iný spôsob ako ich spotrebovať. Ani týmto potravinám totiž mráz a následné rozmrazovanie nerobí dobre. Okrem spomínanej textúry strácajú mrazením aj na chuti, nehovoriac o kvalite.