Získajte vďaka tejto diéta nielen sexi krivky, ale aj krásnu pleť.dreamstime
StoryEditor

Perriconeho diéta vás zbaví nie len kilogramov, ale aj vrások. Je to jednoduchšie, než by ste si mysleli

13.09.2024, 08:00
Životný štýl

Máte už za sebou množstvo diét, ktoré sľubujú zhodenie kilogramov bleskovou rýchlosťou, no na vás nemajú žiadny efekt? Môžete si navrávať, že ste tá výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo, no oveľa pravdepodobnejšie je, že diéta je jednoducho nefunkčná. Perriconeho diéta však prináša niečo úplne iné. A navyše ponúka 2v1.

Čo tak osvojiť si stravovanie, ktoré vás zbaví nadbytočných kíl a zároveň vďaka nemu získate krásnu pleť bez vrások? Dermatológ Perricone odporúča konzumovať konkrétne druhy potravín.

Ako to funguje?

Perricone zosumarizoval niekoľko druhov potravín, ktoré pozitívne pôsobia nie len na vašu figúru, ale aj na pleť. Spomaľujú jej starnutie a zároveň chránia bunky pred oxidačným stresom. Vďaka tomu bude vaše pleť krásna a svieža a v neposlednom rade bez vrások.

Povolené potraviny

Podľa doktora Perriconeho by ste mali konzumovať tri hlavné jedlá dňa – raňajky, obed a večeru a pomedzi to si dať v prípade hladu aj desiatu a olovrant vo forme menšieho snacku. Váš jedálniček by mal byť bohatý v prvom rade na bielkoviny v podobe morčacieho či kuracieho mäsa, tofu, strukovín, ale aj rýb. Aby ste boli dlhšie sýti a zároveň vám nekolísal cukor v krvi, každé z jedál by malo obsahovať práve niektorú zo spomenutých bielkovín. To, čo ocení nielen vaša pleť, ale aj postava sú vaječné bielky. Chýbať by nemali biele, neochutené jogurty, skyr, tvaroh, acidofilné mlieko či kefír a zo syrov uprednostníte fetu, alebo balkánsky syr či riccotu.

Ovocie a zelenina

Vaša strava by mala byť pestrá a bohatá aj na ovocie a zeleninu. Ideálne s nižším glykemickým indexom a obsahom cukru. Práve ten totiž vašej pleti neprospieva. A aj udržiavanie sexi kriviek do tejto rovnice zrovna nezapadá. Pokojne si dajte celozrnné pečivo či cestoviny, no tým z bielej múky sa radšej oblúkom vyhnite. Naopak, doprajte si množstvo papriky, kelu, šalátovej zeleniny, ale aj avokáda.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. september 2024 08:02