Malinové listy sú podobne ako maliny plné vitamínov.dreamstime
StoryEditor

Malinové listy: Pomôžu najmä pri ženských zdravotných problémoch. Ako?

04.09.2024, 08:00
Zdravie

Maliny patria k obľúbeným plodom pre svoju znamenitú chuť. Skvelé sú však aj pre množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré obsahujú. No rovnako ako tieto plody, sú zdravé aj malinové listy. Urobte si z nich zásoby na zimu. Určite neoľutujete!

Malinové listy za samotnými malinami v pozitívnych účinkoch na zdravie rozhodne nezaostávajú. Veď posúďte sami.

Ideálny pre ženy

Ideálny spôsob, ako malinové listy uskladniť je usušiť ich a následne zalievať ako čaj. Práve ten pôsobí pozitívne na rôzne orgány. O liečivých účinkoch týchto listov vedeli už aj vaše staré mamy. Najčastejšie sa využívali pri rôznych ženských problémoch. Malinový čaj by mali popíjať najmä ženy, ktoré trápi príliš silná, alebo bolestivá menštruácia. Tehotné ženy si pár týždňov pred pôrodom zvyknú pochutnávať na tomto čaji najmä preto, že uvoľňuje pôrodné cesty a uľahčuje samotný pôrod, pôrodné bolesti, ale aj rekonvalescenciu po narodení dieťatka. Naordinujte si tento čaj aj v prípade, že máte nepravidelný cyklus. Dokonca čaj údajne podporuje plodnosť.

image

Urobte si zásoby malinových listov aj na zimu.

dreamstime

Pozitívne účinky

Čaj má však pozitívne účinky aj na kardiovaskulárny systém, čím priamo vplýva aj na úpravu krvného tlaku. Čaj pite aj pri zažívacích či tráviacich problémoch, ale aj ako prevenciu proti rôznym ochoreniam. Okrem toho, že pomáha v budovaní vášho imunitného systému, pôsobí protizápalovo a chráni vaše telo pred vírusmi a baktériami. Navyše je tu ďalšie plus, ktoré ocenia opäť dámy a to, že prospieva vašej pleti. Poradí si s aknóznou, ale aj podráždenou pokožkou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. september 2024 15:23