Tancujte. Spálite vďaka tomu množstvo kalórií.dreamstime
StoryEditor

Chcete schudnúť? Tancujte...neuveríte, koľko kalórii spálite počas jedného tréningu

31.08.2024, 14:00
Životný štýl

Chcete schudnúť, no absolútne vás neláka predstava, že budete musieť behať, alebo cvičiť? Potom je pre vás ideálnou voľbou práve tanec. Vďaka tomu spojíte zábavu s tréningom a takmer bezbolestne sa dopracujete k vysnívanej postave.

Spoločenské tance, zumba či hip hop. Vyberať si môžete spomedzi mnohých štýlov. Určite nájdete ten, ktorý vás bude najviac baviť.

Spaľujte

Ak si myslíte, že pri pomalom valčíku veľa kalórii nespálite, ste na omyle. Určite to nebude toľko, koľko pri iných, dynamickejších tancoch, no pokojne sa to vyrovná kardio tréningu, pri ktorom spálite okolo 300 – 400 kalórii. Pri tancoch ako hip hop, street dance, zumba či latinsko – amerických tancoch môžete spáliť ešte o 200 kalórií navyše. Záleží samozrejme od vašej snahy a čo to tanca vložíte. Takže žiadne ulievanie!

Benefity

Nesústreďte sa len na to či a koľko kalórii spálite. Akýkoľvek pohyb prospieva vášmu fyzickému, aj psychickému zdraviu. Pozitívne vplýva na kardiovaskulárny systém, ale tiež na látkovú výmenu, ale aj lepší spánok a kvalitu vašej pleti. Navyše na kurzoch môžete stretnúť nových, zaujímavých ľudí, a tí nezadaní pokojne aj partnerov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
31. august 2024 14:02