Pozrite sa, prečo sa oplatí vyskúšať reverznú diétu.dreamstime
StoryEditor

Diéta po diéte, ktorá zaručí dlhodobo štíhlu postavu: Zistite, ako funguje tá rezervná

27.08.2024, 14:30
Životný štýl

Túžite schudnúť, no veľmi sa vám nedarí? Vyskúšali ste niekoľko druhov diét či zoštíhľujúcich kúr, pri ktorých ste zhodili nadbytočné kilá, no napokon ste ich nabrali späť? V tom prípade by vám mohla pomôcť reverzná diéta, ktorá sľubuje dlhodobo štíhlu postavu. Pozrite sa, ako v skutočnosti funguje.

Schudnúť nadbytočné kilá nie je veľmi ťažké, no udržať si ich, to môže byť o čosi zložitejšie. Práve tento problém trápi veľké množstvo žien po celom svete. Ak ste sa aj vy snažili zhodiť nechcené kilogramy pomocou všemožných diét, no po ich skončení ste všetko pribrali naspäť, máme pre vás riešenie. Vyskúšať by ste mali reverznú diétu, pri ktorej nemusíte konzumovať stravu s veľkým kalorickým deficitom či zachádzať do extrémov. Zistite, ako táto diéta funguje. 

Bez hladu či zlej nálady

Reverznú diétu môžete poznať aj pod názvom prevrátená diéta. Jedná sa o typ diéty, pri ktorej chudnete bez obmedzovania sa. Zatiaľ, čo pri iných diétach znižujete príjem kalórii, pri reverznej diéte robíte presný opak. Vďaka tomu váš metabolizmus zrýchli a ustáli sa aj hladina hormónov, takže na váhe už len tak ľahko nepriberiete. Okrem toho budete mať viac energie, nebudú vás trápiť zmeny nálad kvôli hladu ani porucha sústredenia či podráždenosť. Verte, že takýmto spôsobom sa vám chudnúť bude omnoho jednoduchšie. Keďže pri dobre nastavenej reverznej diéte takmer nikdy nepocítite hlad, nemusíte sa báť nechceného prejedania sa či jojo efektu. Zaujal vás tento typ stravovania? Pozrite sa, ako začať s reverznou diétou. 

Navyšovanie príjmu kalórii

Reverzná diéta spočíva v navyšovaní energetického príjmu na hodnotu, na ktorej by ste chceli alebo mali udržiavať svoju váhu. Keďže by toto navyšovanie kalórii malo byť veľmi pomalé, odborníci odporúčajú zvyšovať denný príjem o 50 až 100 kcal každý týždeň. Ak po týždni váha klesne alebo zastane na jednom mieste, môžete naďalej pokračovať s týždenným navyšovaním. Ak však priberiete, navyšujte kalórie každý druhý týždeň. Keď si osvojíte tento spôsob stravovania a ustálite ho, na váhe už len tak ľahko nepriberiete. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 12:46