Pri chudnutí, udržiavaní štíhlej línie, ale aj v bežnom živote nie je dôležité len to, čo si servírujete na tanier, ale aj čas, v ktorom jedlo konzumujete. Od raňajok až po večeru. Ak sa naučíte jesť v správnych a pravidelných intervaloch, vaše telo bude vedieť lepšie stráviť potravu, spálite viac kalórii, podporíte chudnutie a zlepšíte si náladu. Pozrite sa, kedy je najlepšia hodina na servírovanie raňajok, obeda a večere.
Nevynechávajte raňajky
Najlepší čas na konzumáciu raňajok je podľa odborníkov 7 až 8 hodina. Ak sa najete medzi týmito hodinami, váš metabolizmus začne pracovať a podporíte správne trávenie. Rozhodne sa však do práce nevyberte bez raňajok, inak budete vystavené hladu, ktorého následkom býva časté prejedanie sa. Čo sa týka surovín, ktoré by ste si mali servírovať na raňajky, ideálnou voľbou sú predovšetkým bielkoviny, vláknina a zložené sacharidy. Vďaka nim sa udržíte dlhšie sýtymi.
Teplý obed
Čo sa týka obeda, konzumovať by ste ho mali medzi 12:30 až 13:00. Ak náhodou nestíhate alebo ešte nepociťujete hlad, v krajnom prípade sa môžete najesť aj okolo druhej. Neskôr však už rozhodne nie. Ak v tomto teple nevládzete skonzumovať celú porciu, rozdeľte si ju na dve časti a jednu zjedzte o dvanástej, druhú o druhej. Pozor si dajte aj na teplotu a obsah obeda. Zamerať by ste sa mali opäť na bielkoviny, zložené sacharidy a malé množstvo tukov.
Nie veľmi neskorá večera
Večeru by ste si mali servírovať približne 4 hodiny pred spánkom. Ideálne čas tak pripadá na šiestu hodinu a najneskôr na ôsmu. Keďže vaše telo potrebuje od jedla pokoj minimálne na desať hodín, tento čas zaručí, že nepriberiete a ani svojmu organizmu neuškodíte. Na večeru môžete konzumovať zeleninový šalát, rybu alebo tofu. Obmedzte prílohy v podobe zemiakov, ryže či pečiva.