Ešte stále máte čas dostať sa ako tak do formy.dreamstime
StoryEditor

Schudnite ešte do dovolenky! Stačí dodržiavať 6 jednoduchých pravidiel

21.06.2024, 08:00
Životný štýl

Chudnutie je pred letom témou, ktorú intenzívne rieši takmer každá žena. Aj vy sa ešte pred odchodom na dovolenku chcete zbaviť tukových vankúšikov? Možno už nestihnete byť v top forme, no ešte stále je tu šanca, aby ste sa k nej aspoň priblížili.

Stačia vám dva týždne, počas ktorých budete disciplinovaní a odmenou vám bude úbytok niekoľkých centimetrov.

Nápoje

Ak chcete schudnúť, budete sa musieť zriecť svojich obľúbených alkoholických a iných nápojov, ktoré obsahujú cukor. Veľký dôraz nasledujúce týždne klaďte na to, aby ste pili dostatok čistej vody a do nápojového lístka zaraďte aj zelený čaj. Okrem toho, že pomáha telu zbavovať sa toxínov, podporuje aj spaľovanie tukov.  Kávu s mliekom a cukrom vymeňte za čistú čiernu kávu, ktorá navyše stimuluje váš metabolizmus. Uvidíte, ako sa táto malá zmena podpíše na vašom vzhľade.

Bielkoviny

Vyskladajte si každé jedlo dňa tak, aby obsahovalo čo najviac bielkovín a zeleniny. Zabudnite na rýchle cukry v podobe sladkostí a prílohy nevynechávajte, ale obmedzte ich množstvo. V praxi to môže vyzerať tak, že si dáte kôpku ryže pripomínajúcu polovicu vašej zovretej päste, prípadne jeden väčší varený zemiak. Mäso, alebo iná bielkovina by mala mať veľkosť vašej dlane a zelenina by mala predstavovať približne dve plné hrste. Základ by mala tvoriť predovšetkým zmes šalátových listov, doplnená o iné druhy ľubovoľnej zeleniny.

Spánok

Áno, aj kvalitný spánok dokáže urobiť hotové zázraky s vašou postavou. Ak dlhodobo spánok podceňujete, nečudujte sa, že sa vás nadbytočné kilá držia aj napriek vašej všemožnej snahe sa ich zbaviť. Takže žiadne ponocovanie, ale plnohodnotný, aspoň 7 – 8 hodinový spánok.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. september 2024 17:07