Po romantike vo vzťahu túži takmer každá žena.dreamstime
StoryEditor

Platonický, romantický, alebo vášnivý? Aký vzťah máte vy so svojim partnerom?

19.06.2024, 14:00
Celebrity

So svojim partnerom môžete mať vzťah, ktorý je skôr na priateľskej či romantickej úrovni, alebo vzťah, ktorý je v prvom rade vášnivý. Každému vyhovuje niečo iné. Nie každý vzťah je úplne ideálny a aj napriek tomu v ňom páry zotrvávajú roky. A aký vzťah s vašou polovičkou máte vy?

Vo vzťahoch je dôležité najmä to, aby sa na tom ako bude vyzerať, zhodli obaja partneri. Ak túžite po otvorenom vzťahu, od romantickej osoby, túžiacej po pravidelných prejavoch lásky ho budete očakávať márne.

Kamarátstvo s výhodami

S otvorenými vzťahmi sa za uplynulé roky akoby vrece roztrhlo. Niektorým ľuďom vyhovuje sloboda, ktorú im takýto druh vzťahu ponúka bez toho, aby mali záväzky. Príležitostné stretnutia, keď to obom z dvojice vyhovuje a to za účelom najmä intímneho zblíženia, sa tešia svojej obľube a to najmä u mladých ľudí. Sloboda, voľnosť, nikomu nič nedlžíte, nikomu sa nemusíte zodpovedať. Nevýhodou týchto vzťahov je, že sa to veľmi rýchlo zo strany jedného zo zúčastnených môže preklopiť a zatúži po plnohodnotnom vzťahu. To isté platí aj pre príležitostné vzťahy, kde si každý z dvojice žije svoj vlastný život a z času na čas spolu trávia nejaký čas ako pár. Či už si spoločne zájdu na večeru, do kina, alebo na výlet, nič viac a nič menej od seba neočakávajú.

Romantický vzťah

Po romantickom vzťahu túži zrejme väčšina žien. Pre oboch z partnerov je ich vzťah prioritou. Jeden druhému sa snažia venovať sto percentnú pozornosť a samozrejmosťou je aj pravidelné prekvapovanie či obdarovávanie toho druhého. Romantický vzťah býva najmä v začiatkoch veľmi intenzívny, no po čase to aj táto romantika stráca na intenzite. To môže byť problém. Akonáhle to totiž nebude také ako na začiatku, páry dokážu pochybovať o tom, či je vo vzťahu všetko v poriadku.

Platonický vzťah

V prípade platonického vzťahu po väčšine nikdy nedôjde k tomu, aby dvojica spolu žila. No existujú aj výnimky. V prvom rade sa v tomto type vzťahu majú obaja zúčastnení veľmi radi, no len na platonickej úrovni. To znamená, bez toho, aby vo vzťahu hrala nejakú rolu príťažlivosť či vášeň. No to sa môže zmeniť. Vzájomná blízkosť či porozumenie je pre ľudí častokrát natoľko dôležitá, že sa z časti aj racionálne rozhodnú, dať takémuto vzťahu šancu.

Toxický vzťah

Toxické vzťahy nie sú ničím výnimočným. Nemôžeme s určitosťou povedať, že partnerom nevyhovujú. Sú na sebe v niektorých situáciách takí závislí, že jednoducho zo vzťahu nemôžu odísť aj napriek tomu, že vedia, že to medzi nimi nie je v poriadku a často sa trápia. Hádky, kontrola, žiarlivosť sú takmer na dennom poriadku. Rovnako ako manipulovanie a citové vydieranie. Znie vám to tak hrozne, že máte pocit, že toto by dobrovoľne nikto nepodstupoval, no aj napriek tomu sú páry, ktoré v takýchto vzťahoch zotrvávajú.

Vášnivý vzťah

Zažili ste to už? Vzťah, v ktorom máte pocit, že sa od vašej polovičky neviete odtrhnúť? Chémia funguje na 100% percent a iskrí to medzi vami tak, že to neujde nikomu, kto je vo vašej blízkosti? Vášeň vo vzťahuje je veľmi dôležitá, no takéto vzťahy často nespĺňajú ostatné atribúty, ktoré by mal plnohodnotný vzťah mať. Chémia a intimita je zväčša jediná, alebo jedna z mála vecí, ktoré fungujú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. jún 2024 14:02