Ešte stále máte čas dostať sa ako tak do formy.dreamstime
StoryEditor

Schudnite ešte do dovolenky! Stačí dodržiavať 6 jednoduchých pravidiel

21.06.2024, 08:00
Životný štýl

Chudnutie je pred letom témou, ktorú intenzívne rieši takmer každá žena. Aj vy sa ešte pred odchodom na dovolenku chcete zbaviť tukových vankúšikov? Možno už nestihnete byť v top forme, no ešte stále je tu šanca, aby ste sa k nej aspoň priblížili.

Pôst

Skúšali ste už niekedy pôst? Piť celý deň len vodu či čaje sa vám môže javiť ako niečo, čo nikdy nevydržíte, no dá sa na to zvyknúť a vášmu telu doprajete priestor na očistu, ktorú potrebuje. Ak sa obávate, že by ste to nevydržali, dajte si aspoň pár očistných dní, keď budete piť zeleninové či ovocné šťavy, alebo bude vaša strava bohatá na šaláty.

Polievky

Polievky sú ideálne pri chudnutí. V prvom rade si ich viete pripraviť na viac dní dopredu, čiže sa nemôžete vyhovárať na to, že ste si opäť dali nezdravé jedlo preto, že ste nestíhali. Samozrejme, vyhýbajte sa polievkam, ktoré sú zahusťované. Ak máte chuť na krémovú polievku, pokojne si ju rozmixujte, no tentokrát bez smotany. Z polievky si dokonca môžete vyčarovať aj chutné hlavné jedlo. Taká brokolicová krémová polievka s vajíčkom podľa vašej chuti vás zasýti, doplní potrebné živiny a zároveň nenapácha škody na vašej postave.

Pohyb

A netreba zabúdať na pohyb. Ak nie ste práve športový nadšenec, vaše telo veľmi rýchlo zareaguje na zvýšený pohyb. Zaraďte do vášho plánu aspoň 3 -4 tréningy za týždeň a okrem toho sa aspoň počas ostatných dní snažte čo najviac prirodzene hýbať. Choďte čo najviac peši, vybehnite si párkrát po schodoch, alebo si zahrajte nejaké loptové hry, pri ktorých zažijete zábavu a zároveň spálite kalórie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. september 2024 21:30