Nájdite správny uhol a pustite sa do fotografovania.dreamstime
StoryEditor

Naučte sa robiť dokonalú selfie. Pomôže vám pár základných trikov

06.03.2024, 14:21
Životný štýl

S obdivom sa pozeráte na selfie fotografie známych žien a nechápete ako to robia, že na každej vyzerajú absolútne dokonale? Vy aj napriek snahe nájsť ten najlepší uhol vyzeráte na „selfíčkach“ tak trošku čudne? Veľká hlava, príliš široký nos, zvláštny pohľad... Vďaka týmto trikom sa aj vám podarí urobiť si krásnu selfie do zbierky.

Skvelou pomôckou je samozrejme selfie tyč. No ak ju práve nemáte po ruke, stačí si osvojiť pár základných pravidiel.

Pozadie

V prvom rade prihliadajte na pozadie, ktoré máte za sebou. Nemalo by byť za vami nič, čo vám urobí rohy, tykadlá, prípadne svätožiaru nad hlavou. Aj keď...Jednoducho si dajte pozor na to, aby vám z hlavy či uší nič netrčalo.

Chce to čas

Nájdenie toho správneho uhlu, ktorý vám lichotí bude chvíľku trvať. Ak ste však maniak, ktorý sa rád fotí so všetkým a pri všetkom, určite sa Vám to vyplatí. Pri ďalších príležitostiach budete presne vedieť kde sa máte postaviť, ako dať ruky, hlavu či bradu tak, aby ste vyzerali čo najlepšie.

Zhora

Na selfie fotkách budete vyzerať najlepšie, ak budete fotiť zhora pod menším uhlom. Nájdite uhol, kde nebude vidieť vašu natiahnutú ruku či presahujúce rameno cez časť objektívu. Určite sa však nepozerajte do objektívu spod obočia. Táto éra je už dávno za nami. Zároveň nemajte fotoaparát príliš nízko. Zbytočne to pridá objem vašej tvári a nájde aj tie brady, ktoré by mali ostať radšej skryté.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:00