Nájdite správny uhol a pustite sa do fotografovania.dreamstime
StoryEditor

Naučte sa robiť dokonalú selfie. Pomôže vám pár základných trikov

06.03.2024, 14:21
Životný štýl

S obdivom sa pozeráte na selfie fotografie známych žien a nechápete ako to robia, že na každej vyzerajú absolútne dokonale? Vy aj napriek snahe nájsť ten najlepší uhol vyzeráte na „selfíčkach“ tak trošku čudne? Veľká hlava, príliš široký nos, zvláštny pohľad... Vďaka týmto trikom sa aj vám podarí urobiť si krásnu selfie do zbierky.

Zboku

Veľmi lichotivo na fotkách pôsobí, ak máte hlavu jemne naklonenú nabok, v jemnom záklone. Opticky ju to zúži a viete tak zakryť prípadne nedokonalosti na tvári.

Hlavne prirodzene

Nie je nič horšie, ako silený úsmev na fotke. Verte či nie, pozornému oku neunikne či je váš úsmev prirodzený, alebo je to len nevydarený pokus oň. Lepšie než vytasiť von všetky zuby, je usmiať sa jemne s mierne zdvihnutými kútikmi úst.

image

Fotenie sa na dennom svetle je vždy oveľa lichotivejšie.

dreamstime

Svetlo

Jedným z najdôležitejších faktorov pre vyhotovenie peknej selfie je svetlo. Určite by nemalo byť za vami, ale pred vami. Platí to tak pre slnko ako aj umelé osvetlenie. Rovnako by ste mali uprednostniť denné svetlo, ktoré vám zbytočne nepridáva roky.  Na rozdiel od teplého svetla zo žiaroviek.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 10:46