Tieto cviky vám pomôžu so stresom a napätím.dreamstime
StoryEditor

Potrebujete sa uvoľniť? Tieto cviky vás zbavia stresu, napätia či úzkosti

25.02.2024, 19:00
Životný štýl

Trápi vás neustály stres, úzkosť či napäté telo? Namiesto prejedania sa, beznádeje či smútku by ste sa mali postaviť problému čelom a začať ho riešiť. S uvoľnením tela vám môže v prvom rade pomôcť niekoľko cvikov. Pozrite sa, ako jednoducho sa zbavíte stresu a napätia.

Veľa pracovných povinností, doma vás čaká nevypraté prádlo, špinavý riad či hladné deti a vy neviete, čo skôr. Ak podobné situácie zažívate každý deň, pravdepodobne ste neustále pod stresom, napäté alebo vás trápi úzkosti. Túžite sa zbaviť týchto nepríjemných pocitov, aby ste mohli ťažké dni prekonávať omnoho lepšie? Zacvičte si spolu s nami niekoľko cvikov, ktoré uvoľnia vaše telo od stresu či tlaku.

Pomôže vytrasenie

Ak nebudete mať veľa času, so stresom a napätím vám môže pomôcť rýchle vytrasenie sa. Je to podobný pohyb, ako keď pes potrebuje zo srsti vytriasť vodu. Postav sa rovno a začnite sa triasť akoby ste chceli odhodiť všetky negatívne pocity a myšlienky, nielen z hlavy, ale aj rúk, nôh a brucho. Opakujte to niekoľkokrát za sebou.

Dýchajte zhlboka

Od stresu vás zachráni aj dýchanie zhlboka. Môžete si sadnúť na zem, vystrieť chrbát a začať zhlboka dýchať, pričom sa budete snažiť uvedomovať to, ako sa vám rozťahuje a sťahuje bránica. Takisto môžete vyskúšať dýchanie cez imaginárnu slamku. Ak ste niekde v práci a potrebujete sa uvoľniť, predstavte si, že máte v ústach slamku a začnite zhlboka dýchať.

Poloha bojovníka

K účinným cvikom, ktoré odstránia z tela nadbytočný stres, nepochybne patrí aj poloha bojovníka. Postav sa na zem tak, aby ste mali nohy na široko rozkročené a ruky rozpažene. Vytočte pravú špičku dopredu a pravú nohu zohnite v kolene. V tejto polohe vydržte niekoľko sekúnd, pričom sa nadýchnite a vydýchnite osemkrát. Napokon urobte to isté aj na druhú nohu.

Poloha dieťaťa

Uvoľňujúca a upokojujúca je aj poloha dieťaťa. Jednoducho, posaďte sa na päty, roztvorte kolená a klesnite hruďou k zemi. Uvedomujte si, ako sa pomaly zbavujete napätia a stresu a nezabudnite dýchať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:27