Takto všemožne môžete použiť čajové vrecúška.dreamstime
StoryEditor

Nemali by končiť v koši: Neuveríte, na čo všetko sú skvelé použité čajové vrecúška

23.02.2024, 19:00
Životný štýl

Čo robíte s použitými čajovými vrecúškami? Pravdepodobne ich väčšina z vás po vypití čaju vyhodí do koša, no mali by ste vedieť, že robíte veľkú chybu. Čajové sáčky totiž môžete ešte využiť ďalej, a to nielen pri upratovaní, ale aj starostlivosti o pleť. Pozrite sa, prečo sa neoplatí vyhadzovať vrecúška z čaju do odpadkového koša.

Použité čajové vrecúška rozhodne nepatria do koša. To znamená, že keď vypijete svoj obľúbený čaj, sáčok z neho odložte a neskôr ho môžete použiť pri upratovaní či starostlivosti o pleť. Dôvodom je najmä fakt, že v sebe ukrýva cenné látky, ktoré majú všakovaké využitie. Okrem toho urobíte dobrý skutok aj pre životné prostredie. Pozrite sa teda, na čo sú skvelé použité čajové vrecúška. 

Pomocníci so zápachom

Vrecúška z čaju vám dokážu pomôcť s nepríjemným zápachom v domácnosti. Po vypití čaju ich nechajte vyschnúť a vložte do chladničky či skrine. Ak vás napríklad trápi nepríjemný zápach na rukách z bielenia cesnaku alebo krájania kyslých uhoriek, poutierajte si ruky vrecúškom a opláchnite vodou. 

Rastliny sa vám poďakujú

Keďže čajové vrecúška v sebe ukrývajú dôležité látky, môžete ich použiť aj pri starostlivosti o rastliny. Stačí, ak ich pridáte do krhly s vodou a rastliny týmto odvarom polejete. Takýmto spôsobom zlepšíte ich rast, zbavíte sa škodcov a plesní. 

Použite ich pri upratovaní

Nepatrí umývanie okien k vašim obľúbeným činnostiam, pretože na skle aj tak vždy zostanú nejaké šmuhy? Skúste si vziať na pomoc čajové vrecká, ktoré okná dostatočne vyleštia aj bez okeny. Okrem toho sú vrecúška skvelé na usadeniny či mastnotu, takže nimi dokonale vyčistíte aj starší hrniec či panvicu. 

Zbohom opuchnuté oči

Možno sa budete čudovať, no silu čajových vrecúšok môžete využiť aj pri starostlivosti o pleť. Pomôcť vám napríklad môžu s opuchnutými očami, akné či dokonca štípancami od komárov. Stačí, ak ich na pár minút vložíte do mrazničky a priložíte na postihnuté miesto. 

Zdravé a lesklé vlasy

Túžite po hebkých, lesklých a zdravých vlasoch? Ak máte hnedé alebo čierne vlasy, pripravte si odvar z použitých čajových sáčkov čierneho čaju.  Ak máte naopak blonďavé vlasy, siahnite po harmančekovom čaji. Touto zmesou si napokon zmyte vlasy a už po prvom použití sa môžete tešiť z dokonalej hrivy. 

Kúpeľ pre nohy

Potrebujú si vaše nohy oddýchnuť a zrelaxovať po celom dni chodenia? Do lavóra naberte teplú vodu a vložte do nej použité čajové vrecúška. Nielenže sa tak zbavíte bolesti, ale aj stvrdnutej pokožky či pľuzgierov. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 11:23