Toto sú najkrajšie miesta, kde môžete stráviť Valentín.dreamstime
StoryEditor

Namiesto darčeka romantický výlet: Na týchto miestach sa oplatí stráviť sviatok zamilovaných

11.02.2024, 17:00
Životný štýl

Zabudnite na čokolády, kvety, medvedíky či darčekové poukážky? Na Valentína by ste si s partnerom mali dať niečo výnimočné, niečo, čo vás spojí a posilní puto medzi vami. Skvelou voľbou môže byť napríklad romantický výlet. Toto sú najkrajšie miesta, ktoré musíte navštíviť na sviatok zamilovaných.

Aj keď by ste si s partnerom mali lásku dokazovať počas celého roka, Valentín vám ponúka možnosť, vďaka ktorej môžete spolu konečne stráviť nejaký čas. Práve z tohto dôvodu by ste mali zabudnúť tradičné darčeky a radšej vymyslieť niečo výnimočné či nezabudnuteľné. Skvelý môže byť romantický výlet. Aby sme vám výber trochu uľahčili, pripravili sme si pre vás zopár tipov na najkrajšie miesta, kde sa oplatí stráviť sviatok zamilovaných.  

Banská Štiavnica

Toto mesto je nabité romantickou atmosférou. Síce sa do Banky lásky tak skoro nedostanete, v Banskej Štiavnici sú aj ďalšie miesta, ktoré utužia vašu lásku. Za návštevu rozhodne stojí kalvária, Nový zámok či okolie Námestia Svätej Trojice. Nezabudnite zájsť aj do niektorého z podnikov a vychutnajte si spolu teplý čaj či chutný koláčik.

Bojnický zámok

Bojnický zámok je na romantickú prechádzku ako stvorený. ČI už sa rozhodnete preskúmať jeho okolie alebo naopak zájdete na vyhliadku s názvom Čajka v oblakoch, rozhodne sa s partnerom nebudete nudiť.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojnice (@regionbojnice)

Rajecké Teplice

Ak s partnerom zatúžite na Valentína po troche oddychu, zájdite do Rajeckých Teplíc a navštívte tamojšie kúpele. Okrem relaxu vám môžu ponúknuť chvíle plné romantiky, napríklad v podobe masáží či sauny. Napokon sa vyberte do niektorej z okolitých reštaurácii, kde si vychutnajte spoločne strávený čas.

Park tmavej oblohy Poloniny

Čo môže byť romantickejšie ako sledovanie nočnej oblohy plnej hviezd? Pravdepodobne, nič. Ak patríte k dobrodruhom, no nechcete stráviť Valentína doma na gauči, navštívte park tmavej oblohy v Národnom parku Poloniny. Môžete tu sledovať padajúce hviezdy a užívať si túto nezabudnuteľnú chvíľu.

Lavička lásky

Lavičku v tvare srdca nájdete nad obcou Poniky. Toto romantické miesto ponúka okrem zaujímavých pohľadov na okolitú prírodu aj možnosť porozprávať sa s partnerom o svojich pocitoch a posilniť tak puto medzi vami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 13:27