Takto môžete využiť starú ponožku.dreamstime
StoryEditor

Stratili ste druhý pár ponožiek? Na toto všetko môžete využiť obyčajnú ponožku

29.01.2024, 19:00
Životný štýl

Hľadali ste, no neúspešne. Ak ste vy, partner alebo vaše deti stratili ponožku a ostala vám ešte jedna, rozhodne ju nevyhadzujte. Bola by totiž škoda, keby skončila v koši. Takú obyčajnú ponožku môžete využiť naozaj akokoľvek. Pozrite sa, ako sa dá ešte zužitkovať.

Zapatrošil sa vám niekde v domácnosti druhý pár ponožiek alebo ho zhltla práčka? Tak či onak, ak sa chystáte zahodiť ponožku bez páru do koša, mali by ste vedieť, že nerobíte správne. Zvyšnú nevyužitú ponožku totiž môžete ďalej použiť. Okrem toho, že budete ekologické, môžete ušetriť peniaze a vyrobiť si napríklad užitočných pomocníkov do domácnosti. Pozrite sa, ako sa dá zužitkovať obyčajná ponožka.

Pomocníčka pri upratovaní

Ponožku bez páru môžete v prvom rade použiť pri upratovaní. Stačí, ak nasadíte ponožku na mop a využijete ju ako handru na zmývanie podlahy. Takisto môže byť skvelou pomocníčkou pri utieraní prachu z nábytku alebo pavučín v kútoch.

Zbohom nepríjemný zápach

Trápi vás zápach v skrini na oblečenie či topánky? Zobete starú ponožku a nasypte do nej kávové zrná, ktoré vás zbavia akéhokoľvek nepríjemného zápachu a zatuchlín. Ak chcete naopak dané miesto prevoňať či ochrániť pred molami, naplňte ponožku sušenými levanduľovými kvetmi.

Nová čelenka do vlasov

Starú ponožku môžete využiť aj inde než v domácnosti. Vyrobiť si z nej napríklad môžete čelenku do vlasov, ktorá ochráni vašu hrivu pri skincare rutine, no rovnako tak vám poskytne teplo v chladných mesiacoch.

Udržte v teple čaj či kávu

Udržať v teple môžete v zime vďaka ponožke aj termosku s čajom či kávou. Stačí, ak odstrihnete jej spodnú časť a zvyšnú časť navlečiete na pohár.

Držiak na telefón

Či už sa chystáte behať, idete na turistiku alebo prechádzku, rozhodne sa vám nechce držať telefón po celý čas v ruke. Skúste si preto vyrobiť držiak z ponožky. Odstrihnite jej spodnú časť a druhú si navlečte na ruku, pričom telefón zasuňte pod ňu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:00