Vďaka jednoduchým krokom sa zbavíte kilogramov navyše.dreamstime
StoryEditor

Sedem jednoduchých krokov, vďaka ktorým sa vám podarí schudnúť

28.11.2023, 14:00
Životný štýl

Chcete sa ešte pred Vianocami zbaviť pár kilogramov? Nemusíte sa vrhať na žiadne diéty. Stačí pár malých zmien, vďaka ktorým prídu výsledky skôr, než si myslíte. Podstatné je, aby ste v nich boli dôsledné.

Boj s kilami navyše nemusí vždy znamenať, že sa vzdáte všetkého, čo máte rada. Ani to, že musíte denne behať desať kilometrov.

Spánok

Spánok je v tomto prípade jedným z kľúčových faktorov. Nepodceňujte ho. Snažte sa odchádzať do postele pred dvadsiatou treťou hodinou a doprajte si plnohodnotný a kvalitný spánok každý deň. Inak sa vám tvorí stresový hormón, ktorý vám bude brániť vo vašej snahe schudnúť.

Výdatné raňajky

Raňajky sú základ dňa. Hoci aj v tomto prípade sa názory líšia. Prihliadajte najmä na svoje potreby. Ak ste typ, ktorý si jednoducho štart dňa bez raňajok nevie predstaviť, tak si ich doprajte. Ale dbajte na ich výživovú a nutričnú hodnotu. Raňajky by mali byť bohaté na bielkoviny. Vďaka ním budete dlhšie sýte a navyše vás nebudú prepadať chute na sladké a nezdravé jedlá. Pokojne si urobte svoju obľúbenú kašu z ovsených vločiek, no uberte z ich množstva a nahraďte ich kvalitným bielym jogurtom, alebo tvarohom.

Neďobkajte

Snažte sa počas dňa medzi jednotlivými chodmi nejesť nič iné. Ak máte chuť na sladké, pokojne si ho dajte, no hneď po obede. A potom už „neďobkajte“. Platí to aj pre popíjanie iných nápojov, než je čistá voda, prípadne nesladený čaj či káva. Bolo by skvelé, keby ste si nastavili režim, ktorý sa budete snažiť dodržať. Jedzte napríklad medzi 8. – 18. tou hodinou a potom dajte svojmu telu priestor na oddych. Aj vďaka tomu môžete mať svoju váhu pod kontrolou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:54