Vďaka jednoduchým krokom sa zbavíte kilogramov navyše.dreamstime
StoryEditor

Sedem jednoduchých krokov, vďaka ktorým sa vám podarí schudnúť

28.11.2023, 14:00
Životný štýl

Chcete sa ešte pred Vianocami zbaviť pár kilogramov? Nemusíte sa vrhať na žiadne diéty. Stačí pár malých zmien, vďaka ktorým prídu výsledky skôr, než si myslíte. Podstatné je, aby ste v nich boli dôsledné.

Kalórie

Aspoň v začiatkoch zmeny si kontrolujte svoj príjem kalórií. Niekedy ani len netušíte, akú kalorickú hodnotu má všetko to, čo počas dňa zjete.  Pár orieškov, troška medu, štipka z toho, potom z niečoho iného. Zrazu sa kalórie počas dňa nabalia, ani nebudete vedieť ako.

Po schodoch

Hýbte sa. Pokiaľ možno čo najviac. Pričom vôbec nemáme na mysli len kardio cvičenia, či posilňovanie. Tri až štyrikrát do týždňa si doprajte funkčný tréning, no oveľa dôležitejšie je to, aby ste boli prirodzene aktívne. Zaparkujte auto o dve ulice ďalej, vymeňte výťah za schody, choďte peši do obchodu. Už aj takéto malé krôčiky vám pomôžu k aktívnejšiemu životnému štýlu a pocítite to na kondícii aj na strate niekoľkých centimetrov.

Predpríprava

Aby vás počas dňa nič nezaskočilo a neboli ste hladná, venujte čas predpríprave vašich pokrmov. Hlavne v začiatkoch, keď sa snažíte mať pod kontrolou kalórie. Vďaka tomu budete presne vedieť, koľko ste čoho zjedli. Žiadne skryté tuky či cukry. Len zdravá strava, ktorá vám pomôže cítiť sa fit. Navyše sa vyhnete vlčiemu hladu, ktorý sa budete utíšiť čímkoľvek, čo vám príde pod ruku.

Pite!

Opakovanie je matka múdrosti, preto si ani tentokrát neodpustíme podotknúť, aký dôležitý je pitný režim. Veľa, veľa čistej vody či iných nesladených nápojov by ste mali piť nie len počas leta, ale aj v zime. Na vaše tukové vankúšiky úspešne zaútočí aj zelený čaj. Doprajte si preto počas dňa pár šálok tohto nápoja, ktorý vám navyše dodá chýbajúcu energiu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. máj 2024 13:20