Vďaka kolagénu bude vaša pleť zdravá a vypnutá.pexels
StoryEditor

Kolagénový doping nie len pre vašu pleť! Zabudnite na doplnky výživy, zamerajte sa na správny výber potravín

23.11.2023, 14:00
Životný štýl

S kolagénmi a ich propagáciou sa za posledné roky roztrhlo vrece. Kolagén je samozrejme pre vašu pleť, ale aj telo samotné veľmi dôležitý, no získať ho môžete aj tým, že si budete pravidelne servírovať jedlá bohaté práve na túto zložku. Poďakuje sa vám nie len pleť, ale aj vlasy, kosti a kĺby.

Nemusíte veriť všetkým zázračným prípravkom, ktoré sľubujú, že vďaka nim bude vaša pleť bez vrások. Naučte sa správe vyskladať váš jedálniček a žiadne kolagénové doplnky nebudete potrebovať.

Dôležitý kolagén

Kolagén skutočne s pribúdajúcim vekom postupne strácate. Ak ho nemáte dostatok, všimnete si to takmer okamžite na vašej pleti. Prvé vrásky, pleť bez pružnosti, ale aj nadmerné vypadávanie vlasov či lámanie nechtov sú signály, ktoré by ste nemali podceňovať. Avšak skôr, než začnete utrácať desiatky eur za zázračné doplnky výživy, ktoré kolagén obsahujú, zmeňte vaše stravovacie návyky. Okrem toho, že pleť dostane svoju dávku kolagénu, odrazí sa to aj na vašej figúre.  

Nedostatok kolagénu

Akonáhle klesne tvorba kolagénu, všimnete si  to na už spomínaných vlasoch, nechtoch a pleti. No kolagén zabraňuje aj strate hustoty kostí. Rovnako tak pozitívne pôsobí na kĺby a celkové pohybové ústrojenstvo. Navyše dostatok kolagénu podporuje metabolizmus a spaľovanie tukov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:20