Nezabudnite si so sebou zobrať olovrant do práce.dreamstime
StoryEditor

Olovrant nepodceňujte, je to dôležité jedlo dňa. Ak si vyberiete správne, môžete dokonca schudnúť

19.11.2023, 14:00
Životný štýl

Každé jedlo dňa má svoj význam. Ak niektoré z nich vynecháte, alebo máte medzi jedlami príliš veľký rozostup, odrazí sa to na vlčom hlade, ktorý vás prepadne. Následne zjete všetko, čo vám príde pod ruku. Úplne zabudnete na zásady zdravého stravovanie a jediné, nad čím rozmýšľate je, aby ste čo najskôr utíšili hlad.

Vždy si vopred premyslite, či budete počas olovrantu doma, prípadne niekde, kde si budete môcť dať jedlo, alebo si ho vopred pripravte a zoberte so sebou.

Do auta

Niektoré jedlá môžete mať vždy po ruke a siahnuť po nich, keď ste hladné. Sú to rôzne proteínové či müsli  tyčinky, ale aj ryžové chlebíky. Pozerajte sa na zloženie a množstvo sacharidov, ktoré tieto produkty obsahujú. Hlavne ak chcete mať svoje kalórie pod kontrolou. V aute tiež môžete mať  po ruke ovocie. Banán, jablko či hruška vás zasýtia a navyše prijmete aspoň nejaké vitamíny. Skvelou voľbou sú tiež oriešky. Tie vám okrem iného doplnia energiu, ktorú často v tejto časti dňa stále potrebujete na prácu či iné aktivity.

Do práce

Do práce si pokojne môžete zbaliť čokoľvek, čo by ste si dali aj doma. Záleží len a len na vás, či máte radšej sýtejší olovrant a ľahšiu večeru, alebo naopak. Cottage cheese so zeleninou vás zasýti, doplní potrebné bielkoviny a nemusíte sa báť, že z neho priberiete. Práve naopak. Rovnako dobre urobíte, ak si dáte kvalitný biely jogurt, s pár orieškami a ovocím. Osladiť si ho môžete medom, alebo iným sladidlom, ktoré máte radi. Mimochodom aj konzerva tuniaka vo vlastnej šťave s čerstvým zeleninovým šalátom vás môže vo viacerých prípadoch zachrániť.

image

Hummus so zeleninou je zdravý a zasýti vás.

pexels

Rýchle snacky

Jedál, ktoré si môžete medzi obedom a večerou dopriať je skutočne mnoho. Zabudnite na fast foody. Ide to aj zdravo a pritom veľmi jednoducho. To, čo si môžete so sebou zobrať kedykoľvek a kdekoľvek, je aj hummus so zeleninou či iné zeleninové nátierky. Či už pripravené doma, alebo kúpené ako polotovar. Chia puding s ovocím máte urobený raz dva a môžete si ho do sklenených fliaš pripraviť aj na niekoľko dní vopred. Čerstvé doplníte už len ovocie.  Acidko, proteínový nápoj, smoothie. To všetko môžete mať vždy po ruke a nemusíte sa báť toho, že by to uškodilo vašim krivkám.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 18:31